Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА: Ријалити- културолошки тренд у свету, не само у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2013.

Аутор: М. К. Извор: Данас

РРА: Ријалити- културолошки тренд у свету, не само у Србији

Скупштински одбор за културу јуче је усвојио Извештај о раду Републичке радио-дифузне агенције за 2012. годину.

Председник Савета РРА владика Порфирије, представљајући извештај, рекао је да је у претходној години поднето 685 прекршајних и 22 кривичне пријаве, изречено 48 опомена, једно јавно упозорење и 19 решења о забрани емитовања програма без дозволе.

Чланови Савета РРА истакли су да је тренутна ситуација у етру, у којој владају ријалити програми, културолошки тренд, који не влада само у Србији. Како кажу, РРА није цензор и не меша се у уређивачку политику телевизија, већ обавља своју законску дужност.

- Када би РРА ригидно спроводила закон, ми у Србији не бисмо имали ниједног емитера. У разговорима с представницима Европске комисије схватили смо да је ситуација таква и у европским земљама, и да није у интересу јавности да сви емитери буду угашени - казао је Горан Караџић, заменик председника Савета РРА.

Чланица Одбора Горица Мојовић критиковала је РРА, јер има, како стоји у извештају за 2012. годину, 79 запослених који примају плату у износу од 150.000 динара бруто, односно 105.000 нето. Владика Порфирије истакао је да је просечна зарада запослених у Савету РРА ове године смањена на 70.000 динара.

Више чланова Одбора оценило је да је ТВ Пинк користила националну фреквенцију за нападе на ДС и њеног лидера Драгана Ђиласа, те да нису објавили ниједан деманти друге стране, чиме је повређено законско право грађана на потпуну и објективну информацију. Караџић се сложио да је ова телевизија водила кампању против дневног листа Блиц и Драгана Ђиласа и подсетио је да је због тога Пинку изречена јавна опомена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси