Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шапић: новинарке су као проститутке!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2013.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Шапић: новинарке су као проститутке!

Александар Шапић, генерални секретар и члан Председништва Демократске странке, увредио је све припаднике новинарске професије у Србији, упоредивши их ни мање ни више него с проституткама.

 

- Питам једну новинарку да ли ју је срам кад потпише лажан наручени текст. Она каже, мора од нечег да живи. И проститутка има сличан одговор - написао је на друштвеној мрежи Твитер Александар Шапић, узданица лидера демократа Драгана Ђиласа.

Покушао да се опере

Један од твитераша скренуо му је пажњу опаском да „се претерује с том причом о новинарима у последње време“:

- Испаде да смо сви такви, а то није истина - поручио је Шапићу, на шта му је овај доктор индустријског менаџмента, познатији као Гангула, одговорио покушавши (без)успешно да се извуче:

- Нисам рекао да су сви такви. Наравно - написао је овај демократа.

Ђиласов пулен, сложни су у осуди медијски радници, на тај начин покушава да изврши притисак на медије да престану да истражују и објављују чињенице о корупционашким аферама демократа у које су уплетени како он тако и његов шеф Драган Ђилас.

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић каже да је заиста непримерено да се било ко, а нарочито јавни функционер, на тај начин обраћа новинарима и новинаркама.

Неприкладно обраћање

- Посебно зато што је Шапић политичар и страначки функционер, морао би мало више да поведе рачуна о томе на који начин се поставља и како комуницира с новинарима и новинаркама, без обзира на то шта мисли о новинарској професији - оцењује председник НУНС.

И председник Извршног одбора Удружења новинара Србије (УНС) Петар Јеремић сматра да је Шапић, између осталог, показао своју (не)културу.

Свако, па и Шапић, уколико је незадовољан медијским садржајем, може да се жали Савету за штампу или да правду потражи на суду. Вређање није начин на који он, као јавни функционер, треба да се обраћа новинарима. То је крајње неприкладно и више говори о њему - закључује Јеремић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

17.12.

2013.

Novinarka [нерегистровани] у 12:19

pozdrav za đikija

gospodine Gangula, nedovoljan jedan, sedite i ćutite do kraja života!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси