Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јањушевић ништа не зна о убиству Пантића!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 12. 2013.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Јањушевић ништа не зна о убиству Пантића!

Зоран Јањушевић, бивши саветник премијера Зорана Ђинђића, подвргнут је јуче полиграфском тестирању о околностима убиства Милана Пантића, дописника Вечерњих новости из Јагодине, сазнаје Курир од извора блиског истрази.

Према резултатима испитивања, потпуно је јасно да Јањушевић нема ни директних ни индиректних сазнања о убиству Милана Пантића, потврдио је извор Курира. Милан Пантић убијен је у ходнику своје зграде у Јагодини 2001. године ударцем у главу.

Он је као искусан новинар писао о више локалних привредних афера, а међу њима и о цементари у Поповцу, због чије је приватизације против Јањушевића и Немање Колесара вођена истрага. Комисија за истину о убијеним новинарима, на чијем је челу Веран Матић, претходних дана је саопштавала да су у истрази убиства новинара Пантића полиграфским испитивањем обухваћена лица за која су постојала сазнања да поседују информације о самом убиству, налогодавцима и организовању ликвидације.

- Овим начином испитивања обухваћена су сва лица која су пристала на тест, али један број није. Међу њима је Немања Колесар, као и Зоран Јањушевић. Они су одбили овакав начин проверавања њихових исказа датим пред полицијом - навели су у комисији.

Реагујући на тврдње комисије, Јањушевић је навео да му у разговору с полицијом нико ни у једном тренутку није нудио полиграф.

Одазвао сам се позиву полиције и у разговору смо прво констатовали да у време убиства за мене непознатог новинара и човека нисам био запослен у Влади Србије и нисам имао никаквих додирних тачака с приватизацијом цементаре, која се по писању новина одвијала у исто време. На основу докумената констатовали смо да сам ја тада био стечајни управник бродоградилишта Београд - изјавио је Јањушевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси