Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Султан ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 12. 2013.

Аутор: Ивана Вујанов Извор: Дневник

Султан ТВ

Дуго најављиван почетак емитовања нове српске телевизије, под до сада нечувеним именом ЛХоеа", најзад нам се десио. Кренули су као што су и обећали, додуше с извесним закашњењем од пар месеци због тврдоглавог одбијања Републичке радиодифузне агенције да заборави дигитализацију и баш њима додели фреквенцију.

Но, шта јету је, Нова проћи мора, те се тако емитује уз „кабловску" дозволу, за сада на СББу и код неколико мањих емитера, док се други велики играч, „Телекомов" IPTV, још очекује.


Онолико спремање и умивање морало је да уроди плодом, бар у неком сегменту. Тако је Нова ТВ, тачније ТВ Nova.rs емитовање почела на високој нози, уз високе госте и у високој резолуцији. Но, овој девојци срећу је покварио један точак, а гледаоци несклони серијском маратону са Сулејманом у главној улози опасно су се изнервирали због тешког кршења програмске сатнице.

Наиме, Халит Ергенч, главни глумац серијала „Сулејман". којег је некадашњи први човек Прве ТВ Дејан Јоцић донео у мираз, каснио је на свечано отварање јер је авиону у којем се налазио отпао точак, па су се уредници већ првог дана нашли у небраном грожђу, одлучивши се за непопуларну промену сатнице. Тако су гледаоци на емитовање филма морали да причекају пар сати, имајући у мислима по овоме чувени ТВ Пинк. Они најупорнији филмољупци на крају су били награђени - прекидањем филма, јер је Халит стигао, па је спонтано окупљање коначно могло да почне, а недовршени филм је отишао у историју.

Нећемо сад о првим мачићима и води, али чињеница је да бисмо од ове телевизије могли очекивати више од приче о турском султану. На то највише упућује управо емитовање у HD резолуцији, које „гађа" циљну групу више заинтересовану за холивудска остварења и спортске догађаје. За сада, у паузама између „Сулејмана" гледамо документарце, а према најавама из ове куће радиће се на развоју домаћег серијског програма. Очекује нас наставак „Будве на пјену од мора", као и серијски првенац Горана Бреговића о којем ћемо, с обзиром на најављени копирајтерски садржај, сигурно писати.

Да ли ће нова Нова ТВ успети да промени однос снага и наруши ривалство између ТВ Пинк и Прве, прерано је да се каже. Оно што можемо да кажемо јесте да је Нова сигурно добила довољно гаранција за националну фреквенцију, уз наду да ће са бољим и јачим програмом кренути кад је сви већи кабловски дистрибутери уврсте у основну понуду. Јер, немогуће је да је толико новца утуцано само у „Суљу" и приче о Аљасци.

У међувремену, требало би да пораде на самопромоцији, и то баш на новијим медијима, где им је и циљна група. Гре'ота је, наиме, да телевизија која има ,,.rs" у називу, нема ни Фејсбук налог, интернет страница им не ради, а на Твитеру су се до дана данашњег огласили укупно три пута.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси