Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање&одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2013.

Извор: Данас

Питање&одговор

Мислите ли да је постојао политички притисак да се емисија „Ментално разгибавање“ склони са програма Радија Б92?

Вукашин Обрадовић, Независно удружење новинара Србије

Мислим да у овом тренутку није ни било потребе за политичким притисцима. Цела ситуација о женидби Александра Вучића, била она стварно или не, добила је толике размере да је логична последица ово што се десило са „Менталним разгибавањем“. Пре бих поверовао да није било директног позива, већ да је пре због атмосфере око целог догађаја реч о аутоцензури.

Љиљана Смајловић, Удружење новинара Србије

Мислим да су аутори емисије „Ментално разгибавање“ вешто искористили промену програмске шеме. Не знам да ли је ико икога притискао.

Марко Дражић, Њуз.нет

Нисам љубитељ „Менталног разгибавања“, али ми смета помисао да политичари утичу на садржај неке хумористичке емисије. Аутори треба да имају притисак уредништва да повећају квалитет емисије, а не да заобилазе одређене теме.

Зоран Кесић, водитељ емисије „24 минута“

Немам појма шта се десило. Стицајем околности и љубави према спавању, никад не устајем пре 10, те ја заправо никада нисам ни слушао Дарка и Марка, изузев кад сам пар пута гостовао у њиховој емисији. Оно што знам јесте да је њихов стил вођења емисије често на граници политичке и свакојаке друге коректности (као уосталом и наша ТВ емисија), па није ни чудо да се та граница понекад и пређе. Али они су због таквог стила и дошли на Б92.

Нелогично ми је да их скидају због онога због чега су их и довели. Могу вам рећи да ће и наша емисија ускоро бити „скинута“. И радујем се том скидању, јер ћу моћи скоро месец дана да се посветим припреми стана за долазак бебе. Не Бебе Поповића, већ праве бебе. А онда ћемо се, после паузе, вратити још оштрији и бриткији. Ово „укидање“ „Разгибавања“ може да буде и леп маркетиншки потез. Много више људи ће их слушати од тог 13. јануара и једва ће чекати да чују шта ће та двојица испричати. Уосталом, чули сте Вучића. Ја му верујем. И често мислим на њега, што можете видети у свим нашим емисијама.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси