Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пешић: Мира Марковић наложила убиство Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Бета, Мондо

Пешић: Мира Марковић наложила убиство Ћурувије

Социолог Весна Пешић оценила је вечерас да се у оптужници против одговорних за убиство новинара Славка Ћурувије неће наћи и налогодавци тог убиства.

Према њеном мишљењу, зна се да је то била бивша лидерка странке Југословенска левица (ЈУЛ) Мирјана Марковић.

Пешићева је за Радио-телевизију Војводине изјавила да сматра да је налогодавац била Марковићева, јер разлоге за убиства новинара није могао имати обичан службеник, већ да су наређења морала долазити "од горе".

"Радомир Марковић (бивши начелник Државне безбедности) је тада био породични полицајац који је био директно везан за Миру Марковић и извршавао је сва њена наређења. Сада нас само заваравају да су нешто истражили", рекла је Пешић.

Она је оценила да је садашњи први потпредседник Владе Србије Александар Вучић тада био министар информисања, те да је због тога немогуће да он није знао да је Ћурувију убила држава.

Пешићева је додала да је Србија и даље земља "безакоња и неодговорности" и оценила да би почетак преговора са Европском унијом могао бити "нека врста излаза".

Упозорила је да се политичке странке и даље баве само својим унутрашњим питањима, те да без конкретног плана неке од њих, који би понудио решење стварних проблема државе, нема логике да се иде на ванредне парламентарне изборе.

"Ми 40 година слушамо о реформама и зато нам је потребан јасан план зашто се улази у ванредне изборе", рекла је Пешић и додала да се ванредним изборима у граду Београду желе да се припоје и републички избори, како би се на крају срушила и власт у Војводини.

Према њеним речима, у Србији су тренутно немогући слободни избори, јер се на последњим локалним изборима показало да су "у свим општинама људи полудели од притисака Српске напредне странке да гласају за њу".

"Ако имате контролисане медије и огроман притисак, а у неким ситуацијама људи су и пребијани, бојим се да ће избори бити мање слободни него у време Слободана Милошевића. То је сигурно апсурд у моменту када започињемо разговоре са ЕУ", казала је Пешић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси