Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СПО: Ухапсити и остале одговорне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Б92

СПО: Ухапсити и остале одговорне

СПО, коментаришући вест о хапшењу осумњичених за убиство Ћурувије, саопштило да се са одговорношћу морају суочити и они који су спречавали хапшење 15 година.

"Очекујемо да правда буде брза и да казна за брутално убијање грађана Србије од стране њених служби безбедности обухвати и све оне који су у томе учествовали на било који начин", стоји у саопштењу Председнишрва СПО, чији лидер Вук Драшковић је и сам био два пута мета служби Државне безбедности.

"Службе безбедности, њихови шефови и координатори, као и полицја и тужилаштво, свих ових 15 година обавештавали су јавност да се убице не могу ухапсити јер, наводно, нема доказа.

Докази о њиховом државном терору налазе се по гробљима Србије, Београда и у целом окружењу па зато сматрамо да се са одговорношћу морају суочити и сви они који су спречавали хапшења и оптужнице против државних убица", наводи још СПО.

Каже се и да је "Србија и данас у раљама многих починилаца и организатора злочина сличних злочину над Славком Ћурувијом и њихових заштитника у разним државним иснтитуцијама. Због тога је данашња акција хапшења Журувијиних убица веома битна као, надамо се, почетак новог времена победе правде над злочином и цивилизованог уређења наше државе".

"Очекујемо да као последица данашњих хапшења уследе и брза чишћења државних институција од свих који су били активни учесници државном терору или његовом скривању током претходних деценија, као и расветљавање свих до сада нерасветљених злочина", закључује се у саопштењу Председништва Српског покрета обнове.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

15.01.

2014.

anonymousMilan [нерегистровани] у 09:24

Još posla za pravosuđe

Kad će doći na red suđenje za veleizdaju- imate Montgomerijeve memoare šta čekate ili čiji mig..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси