Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бујошевић: Ћурувија је убијен по налогу Мире Марковић!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2014.

Извор: Телеграф, Б92

Бујошевић: Ћурувија је убијен по налогу Мире Марковић!

О последњем сусрету Ћурувије и Мирјане Марковић, Бујошевић каже да му је Славко рекао "да је Мира тада пустила сузу, али и да је разговор био "много гори" додајући како сви који су радили са Славком верују да је то био њен налог.

Драган Бујошевић, новинар и некадашњи сарадник Славка Ћурувије, каже за Б92 да верује да је убиство Ћурувије тражила Мира Марковић, а да је ДБ само извршилац. Сличну изјаву јуче је изнела и социолог Весна Пешић.

Бујошевић је изјавио да је случај “Ћурувија” решаван годинама, али да је увек фалио крунски сведок.

- У једној варијанти је сведок препознао убицу, али је тај сведок касније убијен. Сада се дешава нешто ново… верује се да је Мирослав Курак убица и да постоји неки сведок који ће се појавити и сведочити – казао је он.

Бујошевић, такође, наводи, да је Војислав Шешељ 2002. године први поменуо Курака као убицу Ћурувије, као и да је тада тражио за то награду од државе.

Бујошевић, међутим, не верује да је било ко намерно кочио расветљавање убиства, и изражава уверење да је Мира Марковић, супруга Слободана Милошевића, тражила убиство Ћурувије, а да је Државна служба безбедности само, како каже, “извршилац”.

О последњем сусрету Ћурувије и Мирјане Марковић, Бујошевић каже да му је Славко рекао “да је Мира тада пустила сузу, али и да је разговор био “много гори” додајући како сви који су радили са Славком верују да је то био њен налог.

Подсетимо, бивши припадници ДБ Ратко Ромић и Милан Радоњић, осумњичени за учешће у убиству Славка Ћурувије, ухапшени су око поднева у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси