Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћерка Јелена: Ово је била Вучићева дужност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2014.

Аутор: Б. Вукчевић Извор: Наше новине

Ћерка Јелена: Ово је била Вучићева дужност

Породица убијеног новинара и власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“ Славка Ћурувије задовољна је што је овај случај решен и што су осумњичени за свирепу ликвидацију Славка Ћурувије коначно ухапшени.

Јелена Ћурувија, ћерка убијеног новинара, поводом хапшења осумњичених за убиство њеног оца каже да ово не треба схватити као крај већ као почетак процеса решавања убиства њеног оца.

- Свакако, не треба величати ову власт ни Вучића јер то је њихова дужност. Подсетили су нас да су тада били део власти. Сада је такође њихова дужност да се суоче са сопственом одговорношћу јер су доношењем закона о информисању, својим изјавама и позицијама у власти учествовали у прогону и уништењу мога оца, који је трајао месецима пре убиства - подсећа Јелена Ћурувија.

Заслуге новинара

Јово Ћурувија, брат убијеног Славка, за Наше новине каже да су једини заслужни за подизање оптужнице за убиство његовог брата новинари и чланови Комисије за истраживање убиства новинара Веран Матић и Љиљана Смајловић.

- Само захваљујући новинарима који нису дозволили да ово убиство буде заборављено данас, после 15 година имамо оптужницу против организатора и извршиоца овог свирепог убиства - каже Ћурувија. Он додаје да је ова власт делимично заслужна што случај „Ћурувија“ коначно добија епилог, али да се пита да ли би до тога дошло да није било притисака од стране медија и међународне заједнице.

Брат убијеног власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“ каже и да се нада да је подизање оптужнице против Радомира Марковића, Милана Радоњића, Мирослава Курака и Ратка Ромића само почетак и да ће истрага бити настављена.

Мира Марковић као налогодавац?

- Надам се да ће и остали који су учествовали у овој свирепој ликвидацији бити приведени правди, као и да ће бити откривени налогодавци убиства Славка Ћурувије, пошто не верујем да је служба радила на своју руку - објашњава Јово Ћурувија.

Он додаје и да сумња да је налогодавац Мирјана Марковић, супруга некадашњег председника Србије Слободана Милошевића, али да то тек треба доказати. Ћурувија каже и да му је криво што је Мирослав Курак, који је оптужницом означен као непосредни извршилац убиства његовог брата Славка, недоступан правосудним органима, али да се нада да ће кад-тад бити приведен правди.

- Битно је да је он на оптужници. Надам се да ће бити и осуђен, па макар и у одсуству, а кад-тад ће га стићи рука правде. Неће моћи вечно да се крије и бежи - каже Јово Ћурувија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси