Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ратко Ромић дан пред хапшењa гостовао на ТВ Хепи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2014.

Аутор: Б. В. Извор: Наше новине

Ратко Ромић дан пред хапшењa гостовао на ТВ Хепи

Ратко Ромић, један од четворице осумњичених за убиство новинара и власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“ Славка Ћурувије, дан пре хапшења гостовао је у емисији „Голи живот“ на ТВ Хепи. Он је тада рекао да је током акције „Сабља“ 2003. године био ухапшен и да су га истражитељи испитивали у вези са два случаја.

- Интересовали су их детаљи око атентата на Вука Драшковића у Будви и убиство новинара Славка Ћурувије - рекао је Ромић.

Игра са полиграфом

Он је додао и да је том приликом пристао на полиграф, али под условом да ако се анализом утврди да не лаже одмах буде пуштен.

- Један од инспектора је рекао да то не долази у обзир и мене су вратили у самицу ЦЗ-а у којој сам био све време притвора. После неколико дана су дошли и рекли да пристају на моје услове, али ја тада нисам желео - рекао је Ромић.

Он је додао и да се током свог боравка у притвору једном сусрео и са тадашњим специјалним тужиоцем за организовани криминал Јованом Пријићем, који му је у замену за сведочење понудио статус заштићеног сведока.

- Рекао ми је да ћу бити пресељен у иностранство и да ће држава финансирати и мене и моју породицу. Обрадовао сам се овој понуди јер ми је животни сан био да не радим ништа а да добро живим. То сам и рекао Пријићу, али сам му додао и да немам ништа што бих могао да му кажем у замену за овакав живот - испричао је Ромић. Он је додао и да му нико није говорио шта да каже нити су му подметали изјаве које би требало да потпише, већ да су само тражили од њега да каже шта зна о овим случајевима.

Без службене белешке

- Тада сам дао исказ у вези са белим „голфом“ који је виђен у близини места где је убијен Славко Ћурувија, који су проверили оперативци УБПОК-а - рекао је Ромић.

Он је подсетио да је у акцији „Сабља“ био ухапшен и Мирослав Курак, али да према његовом сазнању њему „нико није узео ниједну званичну изјаву нити постоји било каква службена белешка о његовом саслушању“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси