Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучићев сарадник: Нападају ме мафијашки медији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2014.

Извор: Танјуг

Вучићев сарадник: Нападају ме мафијашки медији

Никола Петровић, директор ЈП "Електромреже Србије" и један од најближих сарадника Александра Вучића оптужио је "мафијашке медије" да воде хајку против њега и посредно прозвао власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића и премијера Ивицу Дачића.

У писму које објављује данашњи "Информер", Петровић је објаснио да се на обраћање јавности одлучио због тврдњи медија да је он главни Вучићев рекеташ, и да је од бизнисмена Горана Перчевића и Жељка Жунића узео милион евра да би их заштитио од истраге.

Петровић у писму, како наводи, јавно поставља питања, о којима би, према његовом мишљењу сви морали да се замисле.

Петровић, како преноси "Информер", пита како то да ти "мафијашки новинари никад ниједно слово, нити једну ружну реч нису објавили о Мирославу Мишковић или Ивици Дачићу".

"Како сам ја то рекетирао Дачићеве бизнисмене Горана Перчевића и Жељка Жунића, а да овог првог никада нисам упознао, а другог нисам видео скоро деценију?", пита Петровић и додаје да, ако је то тачно да их је рекетирао "зашто они не изађу и јавно то кажу, зашто не поднесу кривичну пријаву" против њега.

Петровић је у писму нагласио да неће да ћути "као већина Срба који су уплашени мафијашким новинарством", као и да неће да "тим и таквим таблоидима да плаћа десетине хиљада евра" да не би писали о њему.

"Они су научили да смењују и уништавају животе људима најгорим и најогавнијим лажима. Навикли су на страх и очекују да им буде плаћено, они држе добар део српске политичке и пословне елите у страху. Ми смо сви у већој или мањој мери њихови таоци", пише Петровић, а преноси"Информер".

Према речима директора "Електромреже Србија", најмоћнији тајкуни у овој земљи већ неко време око његовог пријатеља Александра Вучића плету мрежу одвратних, бруталних лажи, ваљда, зато што је "потребно срушити све око човека који се први у модерној Србији дрзнуо да се супротстави систему државног, системског лоповлука".

Петровић је у писму навео и да жели да подсети јавност да су "исти ти тајкуни са истим мафијашким новинарима и медијима водили хајку против покојне Верице Бараћ коју су проглашавали лудом.

Петровић је навео и да не верује да Дачић лично стоји иза оваквих лажи о њему и Вучићу.

Позивајући Перчевића и Жунића да кажу где их је и када рекетирао, Петровић је позвао и све сотале да изађу и кажу да ли је икада тражио један једини динар за било шта.

Директор "Интеркомерца" Перчевић и власник "Биохемије" Жељко Жунић рекли су јуче "Информеру" да их Петровић никада није рекетирао.

Перчевић је истакао да то "први пут чује и да већу глупост није чуо", док је Жунић навео да су то све лажи, да нема везе са политиком, као и да, иако познаје Петровића 15 година, не виђа се са њим откако је овај "ушао у политику".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси