Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Легија тражи сигурност за четири ћерке и жену!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2014.

Аутор: Д. Ћ. - И. Ч. Извор: Ало!

Легија тражи сигурност за четири ћерке и жену!

Милорад Улемек Легија (45) тражио је повластице за своју породицу, а за узврат је иницирао разговор са тужилаштвом у којем је открио имена убица новинара Славка Ћурувије, сазнаје „Ало!“. Према речима нашег извора, бивши командант „црвених беретки“, који је осуђен на 40 година због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, тражио је да супругу и децу у пожаревачком затвору „Алкатраз“ не виђа више кроз непробојно заштитно стакло, већ да га посећују по нормалном режиму.

Легија децу у затвору „Алкатраз“ виђа једном месечно или ређе, а смета м страшно што не сме да их дотакне. У тој малој просторији њихова посета се снима камерама, као и разговор. Четири ћерке старе девет, 10, 12 и 13 година у посету му доводи његова невенчана супруга Александра Ивановић.

Осим тога, Легија је у сталном страху за безбедност своје супруге и деце, који су се једно време сељакали по иностранству, а желео би и да деца материјално буду обезбеђена за школовање.

Једна ћерка сада треба да упише колеџ, а све четири су похађале француску интернационалну школу у Београду - каже Улемеков пријатељ, који наводи да су сви из друштва били шокирани када су чули да је Легија одлучио да проговори о убиству Ћурувије. Наш саговорник наводи да је Легија имао више разлога да упери прст у осумњичене за убиство Ћурувије.

Дозлогрдило му је што су сви они који су убијали на слободи и што су се сви око њега обогатили, а сада перу руке од свега. Сматра да су га искористили, а многима је давао и шаком и капом. Плашио се и да би неко од њих могао да га умеша у убиство Ћурувије. Да се није јавио, они би њега оптужили. Питао се зашто да ћути, шта има од тога, осим трошкова, чак и здравствених, па је одлучио да проговори. Побеснео је и рекао то што има. Многи се плаше његовог сведочења, а он много зна и има шта да каже - открива Улемеков пријатељ. Он нам открива и да је Улемек у последње време расположен, те да је послао писмо породици у којем се нашалио на рачун свог боравка у најчуванијем српском затвору.

„Јуче, за Божић, сервирали су нам печење и торту, а били су трубачи и ватромет. Поздрав из ваздушње бање ‚Забела“‘, написао је Легија, који је за умешаност у убиство Ћурувије оптужио Радомира Марковића, бившег шефа ДБ-а, Милана Радоњића (54) и Ратка Ромића (51), бившег припадника ДБ-а.

Прва супруга га посетила у затвору

Маја Луковић, прва Легијина супруга, посетила га је у септембру прошле године у затвору, али је дошла и да га види на суђењу за побуну „црвених беретеки“ , наводи наш саговорник. Прва Легијина жена чије је презиме носио више година, живи у Канади, а са њим има ћерку од 16 година. У Торонту ради као новинар, а извор „Ало!“ наводи да је у Србију дошла да би се са Улемеком договорила о школовању ћерке Н. Л.

Александра живи у сталном страху

Како „Ало“ сазнаје, и Улемековој жени Александри је дозлогрдило да стално живи у страху. Наводно је једно време живела у Француској, па у Канади, али се, према незваничним информацијама, вратила у Србију. Према сазнањима „Ало“, она издаје свој део виле у Кошутњаку, као и очухов стан у близини МУП-а Србије, код улице Кнеза Милоша. „Пошто не ради, њој финансијски помажу рођаци и кумови из Дубаија“, каже наш саговорник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси