Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Раде не стоји иза убиства Ћурувије у дечака из Пећи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2014.

Аутор: Ивана Икраш Извор: Наше новине

Раде не стоји иза убиства Ћурувије у дечака из Пећи

Иванчица Марковић, супруга Шефа ДБ-а:

Иванчица Марковић, супруга некадашњег начелника службе Државне безбедности Радета Марковића, за Наше новине категорички тврди да он није одговоран за убиство новинара Славка Ћурувије и ликвидацију шест српских младића у Пећи 1998, као и да у „Забели“ чисти фекалне пумпе!

Према њеним речима, приписивање кривице Марковићу за убиство шесторице младића у Пећи је злонамерна инсинуација.

Небулозне оптужбе - То су небулозе и морбидности које превазилазе границе здравог разума. Мој муж је радио у оквиру закона и дегутантно је шта му се све приписује. Знам га 40 година, он то никада не би урадио - кроз сузе је рекла Марковићева.

Основно је питање, сматра саговорница Наших, због чега Раде Марковић није саслушан поводом оптужби за умешаност у убиство Славка Ћурувије за које се јавно оптужује.

- Зашто Радета нико не пита шта се десило? Наивно је веровати да Служба ради тако што прати некога цео дан, а онда га убије пред сведоцима. Колико је људи побијено после хапшења Радета Марковића, фебруара 2001, па никада није утврђено ко је? Убили су нам премијера, па јавно питам је ли ико икад одговарао из службе задужене за његово обезбеђење? Не, само је Раде Марковић морао све знати и све наредити - прича саговорница Наших и негира тврдње да њен супруг у затвору има повлашћен третман.

Она каже да је од њеног супруга „изнуђен“ исказ.

- После његовог хапшења, а пред само давање исказа тадашњем специјалном републичком тужиоцу Јовану Пријићу, полицајци и УБПОК-а су ме послали код њега у затвор да, како ми је речено, „извршим притисак на мужа да потпише то што му се каже“.

Претили су да ће ми убити сина, а мене протерати из Србије. Због тога сам својевремено поднела кривичне пријаве против тих људи, као и против тужиоца Пријића, међутим, оне су у међувремену застареле - каже Марковићева.

Тежак живот у Забели

Затворско задужење бившег првог човека ДБ-а годинама је било да чисти фекалне пумпе у „Забели“ и смештен је у злогласном седмом павиљону „Забеле“ где обитавају најопаснији криминалци и који је под ригорозним мерама безбедности.

- У строгом је затворском режиму, није могао да излази повремено на викенде нити да иде на годишње одморе. Добро се држи и још верује у правду, за разлику од мене, која сам одавно престала да верујем - закључује Марковићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси