Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црно-бели, црно вам се пише
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2014.

Аутор: Лука Спасовски Извор: Данас

Црно-бели, црно вам се пише

Након велике победе кошаркаша Партизана против руског гиганта ЦСКА, тренер домаћих Душко Вујошевић изразио је незадовољство због начина на који се поједини електронски медији односе према резултатима Звезде и Партизана.

 

Ипак, не ради се само о неким медијима, већ о апсолутно свим представницима седме силе који су отворено на страни црвено-белих, без обзира на то да ли је реч о фудбалу или о кошарци.

Радио- телевизија Србије, што је и засметало Вујошевићу, са много више помпе најављује мечеве Звезде у Еврокупу него Партизана у Евролиги. Спорт клуб који има право преноса свих мечева Евролиге, такође је отворено на страни тима са Малог Калемегдана, што се најбоље видело у првој фази Евролиге, када су мечеви Звезде били у предности у односу на Партизан.

Б92 и Прва су, који су део исте медијске куће, већ годинама су ватрени навијачи Звезде. Ове године су се поделили, Б92 преноси мечеве кошаркаша у Еврокупу, док је Прва наставила традицију према којој већ неколико сезона има право наемитовање мечева фудбалера Звезде када играју као домаћини. Колико необјективности има у спортском новинарству у Србији сведочи и податак да је прошле године откупио права на мечеве ватерполиста Звезде у Евролиги иако је Партизан много успешнији у овом спорту. Слично је и на Арени спорт где већина коментатора, уредника и новинара не крије да навија за црвено - беле.

Ситуација је готово идентична и у писаним медијима.

Све што се дешава није никаква случајност. Главни и најутицајнији политичар у Србији, Александар Вучић не крије да је Звездаш. Од када је његова партија, Српска напредна странка, дошла на власт, председник ФК Црвена звезда је помилован након афере и суђења о нерегаларним трансферима. Са друге стране, председник ФК Партизан тренутно је у притвору. Такође, СНС је бирао министра омладине и спорта, који је због необјективности у односу према два највећа домаћа клуба већ ушао у сукоб са Душком Вујошевићем. Успут је заборављено да је пре три године управо МОС обећао да ће КК Партизан добити нову халу због великих успеха у Европи у последњој деценији. Вучићев брат је потпредседник КК Црвена звезда, чији председник осим функција у кошаркашком и фудбалском клубу, тренутно предводи Радну групу која руководи престоницом, до избора у Београду.

Он није једини члан Радне групе који има функције у СД Црвена звезда. Све у свему, јасно је да се црно-белима црно пише.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси