Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада одобрила за РТС и РТВ паре из буџета, али ТВ претплата није укинута
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2014.

Аутор: С. В. Извор: Наше новине

Влада одобрила за РТС и РТВ паре из буџета, али ТВ претплата није укинута

Мада је Влада Србије донела Уредбу о привременом финансирању јавних сервиса - Радиодифузне установе Србије и Радиодифузне установе Војводине, из буџета, ТВ претплата још није укинута. Другим речима, они који су се обрадовали мислећи да ће им у кућном буџету остати више пара, преварили су се. Да је то тако, потврдио је за Наше новине и помоћник министра културе Саша Мирковић.

- Доношењем Владине уредбе о привременом финансирању јавних сервиса, ТВ претплата није укинута јер се њено постојање заснива на важећем Закону о радиодифузији. За измену начина финансирања, где још не треба прејудицирати решења, мора се сачекати доношење Закона о електронским медијима, који ће превидети будуће финансирање јавних сервиса на републичком и покрајинском нивоу - изричит је био Мирковић.

Како незванично сазнајемо из Владе Србије, Уредба је донета само како би могао да се користи новац из буџета предвиђен за 2014. годину.

С друге стране, већина грађана Србије је још прошле године престала да плаћа претплату након најаве политичара да ће бити ускоро укинута. Због тога, последњих месеци своје законске обавезе испуњава само 25 одсто домаћинстава у Србији, што значајно отежава рад јавних сервиса и због тога је Влада морала уредбом да реагује како би издвојила новац за њихово функционисање.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

27.01.

2014.

Stile [нерегистровани] у 18:13

Лапсус или права реч: Превидети

У уводном пасусу је наведено:
За измену начина финансирања, где још не треба прејудицирати решења, мора се сачекати доношење Закона о електронским медијима, који ће превидети будуће финансирање јавних сервиса....
Да ли ће се Законом стварно превидети финансиранје јавних сервиса?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси