Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Конгресмен напао новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 01. 2014.

Извор: Танјуг, Нови Магазин

Конгресмен напао новинара

Републикански конгресмен из Њујорка Мајкл Грим напао је синоћ једног новинара у Конгресу, након што је председник САД Барак Обама одржао говор о стању нације.

 

Aмеричке телевизије су пренеле снимак на коме се види конгресмен Грин како је изгубио нерве пошто га је новинар упитао о истрази коју федералне власти воде против њега због сумње да је проневерио део новца намењеног за кампању.

"Нећу говорити ни о чему што је ван теме. Разговарамо само о председниковом говору", рекао је Грим, када је новинар покушао да га пита о истрази.

Конгресмен је устао, али се после пар тренутака вратио у кадар да би се физички обрачунао с новинаром.

"Нек ти буде јасно да ћу те бацити с овог ј... балкона ако ми ово поново будеш урадио", викао је републикански конгресмен уносећи се у лице новинару телевизијске станице NY1 Мајклу Скоту.

Новинар је задржао присебност запитавши Грима зашто тако реагује на легитимно питање, на шта је конгресмен казао "ти ниси мушко, разбићу те".

Грим је данас издао саопштење у коме се не извињава због инцидента, већ истиче да га је новинар екстремно изнервирао, јер је журио да да интервју за NY1 станицу о Обамином говору, а репортер је разговор искористио за јефтина питања.

"Сумњам да сам први конгресмен који се тако обратио репортеру, а сигуран сам и да нисам последњи", наводи се у Гримовом саопштењу.

Грим је бивши маринац америчке војске који је учествовао 1991. године у првом Заливском рату. Након тога је 12 година радио као прикривени иследник ФБИ на Вол Стриту.

Сада се против њега води истрага да је проневерио десет хиљада долара донације из кампање.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси