Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Председник не сме прикривати кривична дела
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 01. 2014.

НДНВ: Председник не сме прикривати кривична дела

Независно друштво новинара Војводине сматра да је на основу исказа у синоћној емисији “Интервју”, емитованој на РТС-овом првом програму, јасно да председник Србије Томислав Николић има сазнања о озбиљним кривичним делима које врше поједини власници и уредници тзв. таблоида, и да је неопходно да о тим сазнањима детаљно информише јавност.

Такође, позивамо надлежне органе да на основу изјаве Николића у синоћној емисији по службеној дужности покрену истражни поступак, саслушају председника Николића и утврде да ли је он у праву када тврди да поједини тзв. таблоиди врше озбиљна кривична дела изнуде и уцене.

Николић је у синоћној РТС-овој емисији „Интервју“ рекао да поједини „таблоиди раде на комерцијалној основи“ и да нападају политичаре и јавне личности са коначним циљем да узму новац од њих. Николић је рекао и како то у пракси изгледа: када неки „таблоид“ напише текст против тебе, ти позовеш „некога“ ко је близак са власницима и уредницима тог листа и нагодиш се колико је потребно да се плати да више не би негативно писали о теби. Ако се плати, таблоиди престају кампању.

Независно друштво новинара Војводине сматра да је добро што је председник државе покренуо ову тему у јавности, јер је јасно да медији који се понашају на овакав начин, не смеју да се сматрају медијима већ криминалним организацијама, чије деловање има несагледиво лоше последице по друштво.

Такође, отварање ове теме у јавности и кроз правосудни систем, помоћи ће грађанима да препознају разлику између правих медија и новинара и оних које се тако лажно представљају.

Нови Сад, 30. јануар 2013.

Независно друштво новинара Војводине

Коментари (1)

Остави коментар
чет

30.01.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 14:35

hrabro!

reagovanje potpuno na mestu! dosta kojekakvih insinuacija se olako saopstava u vezi sa medijima i preko medija. od takvih svesno plasiranih dezinformacija stetu imaju mediji i zaposleni.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси