Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тачно је, причали смо са Ђиласом о коалицији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Аутор: Биљана Бојић Извор: Курир

Тачно је, причали смо са Ђиласом о коалицији!

Јахја Фехратовић, председник Бошњачке демократске заједнице Санџака, иза које стоји Муамер Зукорлић, бивши муфтија Исламске заједнице у Србији, потврдио је писање Курира да је ДС Драгана Ђиласа преговарао с том партијом о заједничком наступу на ванредним парламентарним изборима.

Остаје зато нејасно зашто је Зоран Живковић, бивши премијер и лидер Нове странке, иначе нови коалициони партнер ДС, изгубио живце кад је то пре три дана објавио наш лист. Подсетимо, он је демонстративно поцепао Курир и изнео низ увреда на рачун нашег листа.

Није постигнут договор

- Било је разговора на ту тему, али није постигнут никакав договор. Сасвим је нормално да се пре избора воде разговори о предизборним коалицијама и другим видовима сарадње - казао је за наш лист Фехратовић, који није желео да открије имена преговарача:

- Разговори су вођени на средњем нивоу, али је непримерено да без сагласности учесника износим њихова имена.

На питање зашто Ђиласов ДС и њихов коалициони партнер Живковић крију да су преговарали са БДЗ Санџака и имају проблем да то јавно признају, Фехратовић каже да то треба да одговоре демократе.

- Свако има своју политику и своје политичке разлоге. Бошњачка демократска заједница све што ради чини транспарентно и нема разлога да крије било коју од својих активности. На ово питање одговор могу дати представници Демократске странке - каже лидер БДЗ Санџака.

Живковићев потез осудила је целокупна политичка и стручна јавност и угледни појединци (погледај стране 4-5). Управни одбор Асоцијације медија изразио је протест због поступка Живковића, који је на конференцији за новинаре поцепао примерак дневних новина Курир, јер сматра да је то, независно од мотива, непримерено демократском поретку и супротно његовим темељним принципима.

Протест Асоцијације

- Као пословно удружење, Асоцијација медија се не бави уређивачком политиком својих чланица, нити спори право на јавно критичко мишљење, али се начелно противи политичким поступцима свих актера на јавној сцени, посебно у време изборних кампања, којима се наноси штета издавачима и угрожава њихов рад - наводи Асоцијација и истиче да истовремено очекује од свих својих чланица да се придржавају професионалних стандарда и стриктно поштују новинарски кодекс:

- Уколико било која организација или појединац сматрају да је нека од чланица Асоцијације прекршила кодекс, могу да се обрате за заштиту Савету за штампу, али не и да воде кампање против издавача и њихових челних људи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси