Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цепао сам ја новине и кад нису били избори!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Аутор: Б. Бојић Извор: Курир

Цепао сам ја новине и кад нису били избори!

Иако се Зоран Живковић, бивши премијер и лидер Нове странке, прописно обрукао агресивним цепањем Курира јер га је из неког, њему знаног, разлога погодила истина да су његови нови коалициони партнери - демократе Драгана Ђиласа - преговарали с Муамером Зукорлићем, он је и јуче наставио да ниже увреде на рачун нашег листа.

Живковић се није зауставио упркос чињеници да је Јахја Фехратовић, председник Бошњачке демократске заједнице Санџака, иза које стоји Зукорлић, потврдио писање Курира, и да су његов поступак осудили сви редом.

Афективна реакција

Живковић је наставио у свом стилу и јуче да вређа Курир.

- То нешто хоће да се представи као новине, као дневни лист, а да сваки дан објављује апсолутне лажи. Тај текст који је био повод, то није била афективна реакција. Ја сам хтео да покажем да у Србији поштени, паметни, нормални, пристојни људи не треба да се склањају фукари. Било којој. Политичкој, зато учествујем на изборима. Било да су политичари или друга фела. Не можемо да трпимо само зато што смо лепо васпитани - рекао је Живковић у емисији „Један на један“ на РТВ. Упитан зашто је цепао Курир, а није се обратио институцијама, он је наставио:

Саучесник

- Које институције? Они ће бити тужени. И тај лист сам ја тужио 16. октобра прошле године, због исте једне такве насловне стране, коју сам исто тако пред камерама згужвао, али тада нису били избори. Ја никад нисам дао изјаву ни интервју за пет-шест новина. Зато што ја сматрам да бих био саучесник у тој прљавштини и у тим лажима, ако бих иједну изјаву дао, јер тиме дајете оправдање људима да наставе то да раде. То је једно лицемерно понашање које је присутно и у тим новинама. Цепао сам насловну страну нечега што је плаћено 30 динара, и то се дигло на не знам који ниво. Направили су саопштење да сам фашиста - мењао је тезу Живковић, ниједном се не извинивши јавности за то што је управо он обмањивао јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси