Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација медија: Цепање новина је непримерено у демократији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2014.

Извор: Наше новине

Асоцијација медија: Цепање новина је непримерено у демократији

Управни одбор Асоцијације медија протестовао је јуче због поступка председника Нове странке Зорана Живковића, који је на конференцији за новинаре поцепао примерак дневних новина „Курир“ јер сматра да је то непримерено у демократском поретку.

Из Асоцијације су истакли да се не баве уређивачком политиком својих чланица, од којих очекују да се придржавају професионалних стандарда, али се противе поступцима актера на јавној сцени, посебно у време изборних кампања, којима се наноси штета издавачима и угрожава њихов рад. Огласио се и главни уредник „Курира“ Саша Миловановић:

- Јавно цепање „Курира“ више је него јасан показатељ шта би се у Србији дешавало са неистомишљеницима и какав би третман имали медији кад би Зоран Живковић дошао на власт. Тражимо заштиту од медијских удружења, међународних организација и државе Србије како би се зауставио његов јавни позив на линч „Курира“ и његових запослених и како би се редакцији омогућили нормални услови за рад свим представницима мањинских странака како би спречили расипања гласова.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

07.02.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 13:06

Rajna

Jel to Asocijacija medija hoce da bude tatko i Asocijacija necega sto se, zasita, ne moze nazvati Novinom? Sta ona u slucaju "Zivkovic- Kurir" brani? Ponasanje Kurira? Zaboravlja li UO Asocijacije kuda moze odvesti drustvo pisanje medija, njenih clanova, poput ovog koje je zapljusnulo srpske medije?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси