Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари им криви због погрешне дијагнозе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: З. Ш. Извор: Курир

Новинари им криви због погрешне дијагнозе

Запослени на Гинеколошко-акушерском одељењу новопазарске Опште болнице, као и неколико других лекара, оптужили су медије за непрофесионалност и вођење прљаве кампање због извештавања о кривичној пријави против двоје доктора. Лекари тврде да су предузели све неопходне мере да би помогли трудници Лидији Хазировић, која је прекјуче оптужила двоје гинеколога за смрт своје бебе и за угрожавање сопственог живота.

Без питања

Иако су лекари сазвали конференцију за новинаре, нису допустили извештачима да им поставе питања, уз образложење да је у току поступак.

Директор Опште болнице Мирсад Ђерлек рекао је новинарима да је против лекара који су примили Лидију Хазировић још пре два месеца покренуо дисциплински поступак. Он је, поред унутрашње, затражио и спољну експертизу случаја и најавио предузимање мера зависно од тога.

- Долазила је здравствена инспекција, данас ће бити ванредна унутрашња контрола, а ја ћу захтевати да дођу три еминентна стручњака - гинеколога који ће направити експертизу и дати коначну реч - изјавио је Ђерлек.

На питање новинара о тужби Хазировића, Ђерлек је одговорио да правосудни органи треба да утврде тачност њихових навода.

Кривичне пријаве

Супружници Лидија и Алмин Хазировић из Новог Пазара поднели су кривичне пријаве против двоје лекара Опште болнице.

Лидија Хазировић је у уторак рекла новинарима да лекари у Новом Пазару 8. децембра прошле године 12 сати нису могли да утврде узрок бола због којег им се обратила, тврдили су да је размажена, да није ништа страшно, да има уринарну инфекцију и болове у бубрезима, али испоставило се да јој је пукла материца.

После сати проведених у Служби хитне помоћи у Новом Пазару и на Гинеколошком одељењу, одвезена је у Здравствени центар у Крагујевцу и оперисана.

Хазировићи тврде да је особље Гинеколошког одељења „лажирало“ део медицинске документације и фалсификовало Лидијин потпис.

На нивоу

Позирали у операционој сали

Породица Хазировић доставила је новинарима слику са Гинеколошког одељења болнице на којој лекари позирају, неки од њих и без маски, док оперишу пацијенткињу. Директор болнице Мирсад Ђерлек, коме су новинари јуче показали фотографију, рекао је да нема коментар, да је згранут и да осуђује такво понашање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси