Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Један Родић, два Курира!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2014.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Један Родић, два Курира!

Препоштени и преподобни таблоид „Курир“, то папирно оличење части, морала и новинарске етике, тај еталон васколиког професионализма који је пре само две године био ударна песница најпрљавије досистичке кампање против нормалне Србије, та родићевско-рекеташка ментална перверзија која се лажно рекламира као „најутицајнија на Балкану“ (!?!), тај и такав, дакле, „Курир“ (у чијем сам оснивању, грешна ми душа, и сам учествовао) јуче је без имало блама и стида напао Информер оптуживши нас као „нискотиражне, послушничке новине“ које отимају милионе динара из градског буџета само да би лепо писале о Драгану Ђиласу!?!

 

Могао бих овде да парафразирам сам себе од пре неку недељу, па да приупитам колико човек треба да буде глуп од један до Александар Родић па да устврди да Информер има било какве везе са Ђиласом?! Могао бих да цитирам Ненада Чанка, па да им побројим све по списку, од мајке до сестре од тетке; могао бих да одем у Влајковићеву и ухватим за гушу и Родића и малог му Миловановића; могао бих свашта нешто, али ипак нећу.

Хоћу овде да се позабавимо чињеницама. Да ли смо, дакле, ми из Информера у 2013. години од Града Београда, на основу објављених јавних позива, тендера и огласа, наплатили 7.492.077 динара? Да, јесмо. Да ли нас је то спречило да пишемо о сумњивим пословима Драгана Ђиласа и његове градске управе? Не, није.

Да ли смо овим послом прекршили било какав закон? Позивамо надлежне да то одмах, већ данас, провере и објаве. И тачка.

Али, кад већ причамо о чињеницама, ваљало би да утврдимо зашто дотични „Курир“, ничим изазван, напада Информер? Шта их то још жуља осим нашег сваког дана све већег тиража и угледа? Можда то што су они од Ђиласа, односно Београда 2009. добили 17.688.010 динара? Или што су 2010. наплатили 12.538.817 динара?

Или што су 2011. и 2012. добили укупно још око 17 милиона?! Ако добро сабирам, за четири године скоро 50 милиона!

Или је, можебити, господо курирци, фрка да вас неко, угледнији од Зорана Живковића, не приупита откуд то да данашњи „Курир“ носи број 39? Можда мислите да никад и никоме нећете морати да објасните како сте, противно Закону о информисању, угасили „Курир дневне новине“ и на превару, преконоћ, отворили „Курир најутицајније дневне новине на Балкану“?! Колико сте, господо, на старој фирми оставили дугова?!

Или је, Александре Родићу, ипак највећа прпа од утврђивања истине о твојој улози у досистичком покушају отимања „Политике“ и „Вечерњих новости“?! Или, можебити, мислиш да ћеш нападом на Информер некога да уплашиш, па да лакше наплатиш оне менице од четири милиона евра за непостојеће послове и услуге?!

Ако сте, дакле, курирци, мислили да ће вам проћи ова јефтина шибицарска „држ’те лопова“ фора, онда сте се баш зајебали. Ако верујете да ће баш сви у Србији да вам ћуте, онда сте много глупи.

Од мене толико. За сада.

Драган Ј. Вучићевић главни уредник и власник Информера

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси