Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА ће контролисати и интернет портале
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2014.

Аутор: И. М. Јаснић Извор: Блиц

РРА ће контролисати и интернет портале

Предизборна тишина, уочи ванредних парламентарних избора, почела је у поноћ и трајаће до затварања биралишта, у недељу у 20 сати. Односи се на сва средства јавног информисања укључујући интернет и портале. Забрањено је објављивање политичких порука, одржавање јавних скупова и објављивање процена изборних резултата. Републичка радиодифузна агенција контролисаће електронске медије, а предвиђене су и казне за прекршиоце у виду опомене, јавног упозорења или одузимања дозволе.

РРА контролише интернет портале, али само аудио и видео материјале који се на њима објављују.

Казне ћемо примењивати тамо где имамо могућности, а то су кабл оператери. Друштвене мреже нису средства јавног обавештавања већ приватна ствар и зато се тиме нећемо бавити.

На изборима 2012. године, електронски медији који су кршили прописе одмах су искључивани до краја изборне тишине - каже за „Блиц“ Горан Караџић из РРА и додаје да ће овог пута искључивати на два сата или до краја емисије, односно до краја изборне ћутње.

РРА искључивала телевизије

На изборима 2012. године РРА је интервенисала у четири случаја.

ХРТ је искључен због интервјуа са Борисом Тадићем, а због непоштовања закона искључене су и телевизије Коперникуд Свет Плус, БН и Студио Б - подсећа Караџић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси