Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА: Кампања је скромнија и коректнија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

РРА: Кампања је скромнија и коректнија

Извршни директор Републичке радиодифузне агенције (РРА) Драган Лукић оценио је данас да је овогодишња предизборна кампања, када је реч о електронским медијима, била много скромнија, али и коректнија него кампања 2012. године.

Лукић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да је кампања била динамична, да је изостала негативна кампања и остварен знатан помак у поштовању закона и у коректности.

Кампања је била много скромнија у погледу коришћења комерцијалног времена за представљање кандидата и изборних листа, оценио је извршни директор РРА.

"На свим националним телевизијама, укључујући и покрајински јавни сервис, 2012. године емитовано је укупно 5.600 огласних порука, а сада само 3.200" прецизирао је Лукић.

Извршни директор РРА је додао да су 2012. године плаћена 252 изборна термина, а ове године до сада само 17.

"Уз то, добро је и што су ове године политичари у функцији државних функционера приликом појављивања на екранима и у програмима користили готово двоструко мање времена него 2012. године", рекао је Лукић.

Лукић је навео да су кључне теме у кампањи биле инвестиције, нова радна места, економска, пореска и социјална политика, инфраструктура, енергетика и развој.

На питање новинара о раду мањих радио и телевизијских станица ван Београда, односно локалних и регионалних телевизија, Лукић је одговорио да је закон једнак за све и да је тамо мало већи број неправилности, али да се оне "односе углавном на необележавање предизборног програма".

Извршни директор РРА је подсетио да је у току предизборна тишина која траје до недеље у 20 часова и упозорио да би ту законску обавезу требало да поштују сви емитери, а да ће РРА то надзирати.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси