Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радоњићу и Ромићу продужен притвор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2014.

Извор: РТС

Радоњићу и Ромићу продужен притвор

Продужен притвор за још до 30 дана двојици бивших припадника Државне безбедности Милану Радоњићу и Ратку Ромићу, осумњиченима за учешће у убиству Славка Ћурувије.

 

Специјални суд у Београду продужио је притвор за још до 30 дана двојици бивших припадника Државне безбедности Милану Радоњићу и Ратку Ромићу, осумњиченима за учешће у убиству новинара и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије.

Судија за претходни поступак је Радоњићу и Ромићу одредио притвор због постојања опасности од бекства, бојазни да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због висине запрећене казне за кривично дело за које се терете, а која је већа од десет година.

Притвор им је одређен и због начина извршења и због тежина последица кривичног дела, што је узнемирило јавност, па може да угрози несметано и правично вођење овог кривичног поступка, саопштено је из суда.

Тужилаштво за организовани криминал води истрагу против Радоњића који је у време убиства Ћурувије био шеф београдског центра ДБ-а, затим против Ромића који је радио као начелник Шестог одељења тог центра, као и тадашњег шефа ДБ-а Радомира Марковића и припадника посебне службе обезбеђења у ДБ-у Мирослава Курака.

Марковић је у затвору у Пожаревцу, а Курак није доступан правосудним органима.

Славко Ћурувија убијен је на Ускрс, 11. априла 1999. године. Убиство је извршено у Светогорској улици, у пролазу испред броја 35, где су се налазиле просторије маркетинг службе Дневног телеграфа, а на четвртом спрату и стан у коме је Ћурувија живео.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси