Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Балкански гигант
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2009.

Извор: Alo

Балкански гигант


Авалски торањ, један од заштитних знакова Београда, који је срушен 1999. у бомбардовању НАТО, биће отворен за посетиоце 27. новембра, после готово три године изградње.


Од 2003. године и почетка акције прикупљања средстава за његову обнову, позиву се одазвало око 500 уметника и јавних личности, као и више од милион грађана.

Авалски торањ ће са своја 204 метра бити највиша грађевина на Балкану, за један метар виши од старог торња! Тако ће претећи „Авазов“ торањ у Сарајеву.

Иако је визуелно готово идентичан свом претходнику, овај торањ ће, кажу неимари, бити конструктивно далеко јачи и моћи ће да без икаквих проблема поднесе јаке ударе ветра и земљотресе.

Ресторан и видиковац на стотинак метара од земље биће отворени за уживање свих посетилаца.

Антрфиле :

Торањ 101 пут виши од Жигића

Авалски торањ јуче су посетили и фудбалски репрезентативци Србије.

Предвођени селектором Радомиром Антићем, екипама од по једанаест, они су улазили у једини активни лифт како би до ресторана. Улазак у торањ привремено је „блокирао“ румунски грађевинац, који паркирао аутомобил самом улазу.

Било довољно за коментар да се „свети због београдских 5:0“. За сјајну атмосферу се побринуо и нечији коментар да торањ „101 пут виши Жигића, али и 120 пута Бамбија Тошића“.

- Фантастично се осећам на овој висини. Радујем се што ће Авалски торањ поново красити Србију - изнео импресије Немања Видић на врху грађевине у којој још трају унутрашњи радови.

Б. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси