Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Централа Фејсбука у САД зна ко је претио Бранкици Станковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2009.

Извор: 24 сата

Централа Фејсбука у САД зна ко је претио Бранкици Станковић

Евентуални одговор на питање ко је претио смрћу новинарки телевизије Б92 и ауторки емисије „Инсајдер” Бранкици Станковић на Фејсбуку требало би да да централа те друштене мреже у САД, а до тада Специјално тужилаштво за високотехнолошки криминал неће покретати истрагу.

Лидија Комлен-Николић, српски тужилац за високотехнолошки криминал, каже за „24 сата“ да је МУП „одрадо свој део посла” и да је послао захтев за утврђивање идентитата особа које су претиле Бранкици Станковић због прве емисије новог серијала „Инсајдер”.

- Фејсбук није у нашој надлежности, пошто је седиште у Америци. Када добијемо прецизније податке, биће покренут поступак у Србији - каже Комлен-Николић.

Она наводи да неће бити покренут поступак против НН лица, јер, како каже, „то Бранкици неће ништа значити”.

Поједини ИТ стручњаци у Србији наводе да је то уобичајена процедура када је реч о технолошком криминалу, али не верују да ће бити могуће утврдити идентитет тих особа. На Фејсбуку постоји шест страница посвећених Бранкици Станковић, а претеће поруке објављене су на страници „Бранкица Станковић – Инсајдер”.

Међу претњама које су изазвале реакцију државног врха, новинарских удружења, али и јавности уопште су:

- Секо, кренула си на људе и игру где је живот много мало вреди. нису ово мафијаши, политичари и корумпирани богаташи… жао ми те је има да боли!

- Питање за Бранкицу, хоћеш ли ти погинути за своју идеју. ми хоћемо... е видиш то је наша снага. Никад нас нећете угасити.

- Треба је заклати и дати овима из б92 да је поједу. Мртва курво!!!

Наравно, на тој страници постоје и поруке подршке екипи „Инсајдера” у којима их грађани позивају да „коначно раскринкају ту олош”.

Након објављивања претњи огласили су се председник Србије Борис Тадић и министар полиције Ивица Дачић, који обећавају да ће одговорни за претње бити откривени и који наводе да „нико не сме да прети новинарима који раде свој посао”.

А. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси