Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшен официр ВС вођа навијача Партизана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2009.

Извор: Прес

Ухапшен официр ВС вођа навијача Партизана


Београд - Поручник Војске Србије Драган Ђурђевић Ђука (27), који је један од вођа навијачких група Партизана, ухапшен је јуче због претњи смрти новинарки Бранкици Станковић на прошлонедељној утакмици са Шахтјором.

У заједничкој акцији МУП Србије и Војнобезбедносне агенције Ђурђевић је ухапшен као вођа навијачке групе „брејн демиџ“ (оштећени мозгови), једне од подгрупа „јужног фронта“.

Ђурђевић је јуче око поднева позван у полицијску станицу да да исказ. После трочасовног саслушања одређено му је полицијско задржавање од 48 сати, а после тога ће бити предат истражном судији који ће одлучити да ли ће покренути истрагу против њега и одредити притвор. Ђурђевић је запослен као референт у Војногеографском институту у Београду.

Отказ из Војске?!

Полиција је саопштила да је Ђурђевић приведен јер је 16. децембра на утакмици са Шахтјором предводио групу навијача на јужној трибини стадиона Партизана и „подстрекавао друге да певају увредљиве песме, које је и сам певао“. Поред Ђурђевића, београдска полиција је прошле недеље ухапсила још шесторицу навијача Партизана који су претили смрћу Бранкици Станковић. То су Горан Кљештан (33), Александар Перишић (28), Милан Гудовић (23), Немања Богдановић (22), Немања Одаловић (19) и Бојан Глишовић (19). Они су осумњичени да су на стадиону Партизана ударали песницама гумену порно-лутку која је представљала Бранкицу Станковић и скандирали: „Отровна си као змија, проћи ћеш ко Ћурувија“, што је окарактерисано као претња смрћу и позив на линч.

Пресс сазнаје да је ВБА имала све податке о томе да је Ђурђевић један од вођа навијача Партизана. Међутим, у овој војној служби сазнајемо и да овај поручник није направио ниједан проблем нити било какву грешку у служби.

У Министарству одбране кажу да ће без обзира на то што до сада није правио никакве проблеме у Војсци Србије Ђурђевић бити „најстроже кажњен“.

- Поручник Драган Ђурђевић прво ће бити кажњен негативном оценом која утиче на плату и статус у Војсци Србије. А министар одбране Драган Шутановац разматра и могућност да Ђурђевић добије највећу казну, која би значила престанак службе у Војсци - речено нам је у Министарству одбране.

Власт не штити хулигане

Шутановац је пре неколико дана изјавио да идућа година треба да буде „година борбе против хулиганства“, и додао нико из власти не штити хулигане.

Драган Ђурђевић је родом из Лесковца, у Београду је завршио Војну академију. Навијачка група „брејн демиџ“ коју Ђурђевић предводи има око 30 чланова. Чланови ове групе су већином студенти или они који су завршили војне школе.

Антрфиле :

Градоначелник Београда Драган Ђилас запретио Звезди и Партизану


Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да ће кошаркашким клубовима Партизан и Црвена звезда бити забрањено да играју у градским спортским објектима ако њихови навијачи наставе са претњама, вређањима и говором мржње. Поводом претњи Бранкици Станковић Ђилас каже да је пре више од недељу дана упутио писмо овим клубовима са упозорењем шта их чека уколико не обуздају своје навијаче.

- Уколико се још једном буде догодило да се градском објекту, а „Пионир“ је градски објекат где ја имам ингеренције, буду певале песме у коме се неко вређа, у којима је свака друга реч полни орган, у којима се некоме прети, ти клубови више неће играти у хали „Пионир“ док сам градоначелник - рекао је Ђилас.

Председник КК „Партизан“ Предраг Даниловић саопштио је да осуђује сваку врсту увреда и насиља и да играчи и управа немају везе са провокацијама дела публике.

Портпарол КК „Црвена звезда“ Милош Милићевић каже да они немају проблема са навијачима и да на утакмицама Звезде нема инцидената.

„Телеком“: Нема пара док се не оградите од хулигана


Генерални директор „Телекома Србија“ Бранко Радујко упозорио је кошаркашке клубове Звезде и Партизана да ће раскинути спонзорске уговоре уколико се не ограде од хулиганског понашања навијача.

Радујко је навео да ће „Телеком“ престати да финансира ове клубове све док се „јасно, гласно и одлучно не супротставе хулиганству, насиљу и претњама смрћу које са трибина упућују навијачи ова два клуба“. Генерални директор „Телекома“ наводи да се на овај корак одлучио како би сачувао пословни углед компаније и опште друштвене вредности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси