Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покренут стечајни поступак у Ибарским новостима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2010.

Извор: Данас

Покренут стечајни поступак у Ибарским новостима


Краљево - Привредни суд у Краљеву покренуо је стечајни поступак у информативној кући „Ибарске новости“, у оквиру које раде регионална телевизија и Радио Краљево, а до пре неколико месеци је излазио и локални недељник „Ибарске новости“.

Како је агенцији Бета речено у краљевачком привредном суду стечај је покренут на иницијативу Пореске управе која је и установила да после поништене приватизације „Ибарске новости“ за порезе и доприносе дугују пет милиона динара, док укупан дуг према повериоцима износи око 65 милиона динара.

Осим дуга држави, „Ибарске новости“ дугују и накнаде за фреквенције, неотплаћене кредите, кирије за пословни простор и позајмицу свом бившем власнику Остоји Тегелтији, као и 16 неисплаћених зарада радницима. „Ибарске новости“ су као јавно предузеће приватизоване 2007. године, када их је, за око милион евра, купио новосадски бизнисмен Остоја Тегелтија, док су имале више од стотину запослених радника, а после годину дана, уговор са купцем је раскинут и предузеће доведено до пропасти.

Од укупно стотинак запослених, број радника је значајно смањен, а после доношења социјалног програма и од преосталих 68 радника њих 30 је уз отпремнине напустило „Ибарске новости“.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси