Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Борска ТВ не емитује информативне програме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2010.

Извор: Данас

Борска ТВ не емитује информативне програме


Бор - На програму ТВ Бор нема информативних емисија, дневника и вести, као ни устаљеног Јутарњег програма.

Престанак производње и емитовања информативног програма у овој медијског кући последица је нагомиланих проблема и спонтане обуставе рада поводом које су се саопштењем огласили запослени РТВ Бор.

Они у саопштењу подсећају да је према одговарајућој одлуци Скупштине општине Бор, 22. септембра 2009. године, започео процес ликвидације ЈП ШРИФ, чији је део и РТВ Бор, као и да је одлуком Скупштине о оснивању ЈП „Радио-телевизија Бор“ за в.д. директора именован Милутин Антић. Од тог дана, наводи се у саопштењу, 30 запослених добило је решење на одређено време до завршетка процеса ликвидације, док је са осталима раскинут радни однос.

У међувремену, в. д. директора је због немогућности реализације минимума информативног програма позвао одређене бивше запослене да волонтирају што је десетак и прихватило.Четири месеца касније, тридесет радника у ЈП ШРИФ у ликвидацији, потпуно је у истој позицији, без исплаћених зарада од 22. септембра, а сви запослени нису примили ни августовску плату.

С обзиром да, како наводе у саопштењу, раде у изузетно лошим техничким условима, без опреме и основних средстава за рад, са само једним возилом, запослени и волонтери су због свега овог заузели заједнички став да више не производе и емитују информативни програм. Одлука да се не емитују информативни програми важиће до потписивања одговарајућих уговора о раду, исплате заостале зараде и преноса имовине са ЈП ШРИФ у ликвидацији на новоосновано Јавно предузеће „Радио-телевизија Бор“ које је регистровано у Агенцији за привредне регистре још 25. новембра 2009. године.

Према последњим информацијама, о наставку рада борске телевизије и решавању проблема разговараће се ових дана на састанцима са представницима локалне самоуправе која је оснивач новог јавног предузећа РТВ Бор.

Ј. Б. Кречковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси