Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власнику "Курира" нова пријава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2010.

Извор: Вечерње новости

Власнику "Курира" нова пријава


Београд - Оперативци Управе криминалистичке полиције МУП Србије и припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са службеницима пореске полиције, поднели су допуну кривичне пријаве против власника дневног листа "Курир" Радисава Родића.

У пријави, достављеној Вишем тужилаштву у Београду по којој се сумњичи за злоупотребу службеног положаја, за исто кривично дело терете се и синови Александар и Вукадин Родић, као и Александра Симић.Они се сумњиче да су од марта 2000. године до 10. августа 2009. године Радисаву Родићу омогућили да на штету 15 предузећа и банака заради скоро милијарду динара!

Радисав Родић је осумњичен за злоупотребе у предузећима у којима је оснивач, директор или суоснивач. То су фирме: "Ронако" из Опова, "АБЦ Продукт", "Старт инфо" и "Алпет" из Београда, овлашћени представник предузећа "Ронако системс" из Сједињених Америчких Држава, НИП "Глас", "Браво шпед", "Белеге" из Сопота, "АБЦ компани", "АБЦ градинг" и "Курир нет" из Београда, "Манами" из Опова (укључујући "АБЦ продукт" и "Панпрес") и "Глас јавности" из Београда ("Печат"). Александар Родић се терети за проневере у "ГНЕТ" ДОО ("Глас" ДОО) и "Белегу", чији је и суоснивач и директор. Вукадин Родић се сумњичи за злоупотребе у "АБЦ компани" и "Курир нет", чији је директор.

Њих тројица су Радисаву Родићу омогућили да присвоји 831.338.383 динара, као и "Ронако систему" из САД у чију касу се слило 143.384.764 динара. Александра Симић је злоупотребом директорске функције у "АБЦ градинг" омогућила Радисаву Родићу да "заради" 8.836.300 динара. На тај начин причињена је укупна штета од 983.559.447 динара на терет београдски "Паркинг сервис", "Градска чистоћа", "Електродистрибуција" и "Водовод и канализација". Ту су и "Телеком Србија", Марфин банка, Комерцијална банка, Алфа банка и Континентал банка.

Антрфиле : затворско лечење

Радисав Родић ухапшен је 27. октобра 2009. године због сумње да је злоупотребом службеног положаја као власник предузећа "Манами" 2001. године противправно стекао нешто више од милион марака. За исто дело терети се и некадашњи директор тог предузећа Славољуб Качаревић. Убрзо је истрага проширена за још једну злоупотребу, а како се тврди Родић је са Векомиром Јоксимовићем и Снежаном Јеринић подигао кредит од "Комерцијалне банке" од 22 милиона динара, који није враћен. Родић је једно време био у затворској болници, али је због погошаног здравственог стања пребачен на ВМА.

В. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси