Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лесендрић: Подршка уговору за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2010.

Извор: Б92

Лесендрић: Подршка уговору за медије


Нови Сад - Министарство културе подржава новинарска удружења да предложе Грански колективни уговор за медије, каже помоћница министра културе Наташа Вучковић-Лесендрић.

У том процесу је неопходно да и новинари заузму објективан став како о питању зарада, тако и о проблему технолошких вишкова у медијским кућама, изјавила је Лесендрићева. Према њеним речима, веома је битно професионално усавршавање новинара ради ефикаснијег рада и побољшања њиховог сопственог положаја.

Одговарајући социјално економски положај новинара је неопходан услов бољем објективном и непристраном информисању, изјавила је она на трибини у Новом Саду под називом "Да ли је и када могућ колективни уговор за новинаре и медије?" коју је организовало Удружење новинара Србије (УНС).

Лесендрићева је позвала новинарска удружења да проблему доквалификације и едукација свих запослених у медијима посвете знатно већу пажњу.

На скупу, коме је присуствовала и државни секретар у Министарству рада и социјалне политике Снежана Лакићевић-Стојачић, представници новинарских удружења и синдиката истакли су да је највећи проблем у процесу утврђивања Гранског колективног уговора то што нема професоналног удружења послодаваца у медијима, па тако не постоји друга преговарачка страна.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси