Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ко ће добити фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2010.

Извор: Вечерње новости

Ко ће добити фреквенцију


Кула - И поред тога што је Агенција за прватизацију још крајем децембра раскинула уговор о приватицазији Информативно -пропагандног центра “Кула” са Драганом Јовановићем, у чијем власништву је ова кућа била две године, Јовановић је тек ових дана, на ванредној Скупштини ИПЦ “Кула”, разрешен и дужности директора.

Уговор о приватизацији ИПЦ “Кула” - у чијем саставу се налази локални лист “Кулска комуна” и Радио “Кула” - са Јовановићем, новинаром и власником друге локалне радио станице у Кули - Радио “Зенитом”, раскунут је због неиспуњавања обавеза.

Десетак запослених у Информативно-пропагандном центру, који тврде да плату нису примили пуних годину дана, кажу да је било крајње време да се уговор о приватизацији поништи.Јовановић тврди да је сам решио да се повуче - иако је уплатио две рате од по 11 хиљада евра за ИПЦ - јер није очекивао да ће имати толико проблема са предузећем које је купио.

- Тачно је да постоји дуг према радницима који је настао у периоду од када је ИПЦ приватизован, али многи дугови из ранијег периода дошли су на наплату тек када сам преузео фирму. Поред тога, јавили су се и озбиљни административни проблеми, као што је, рецимо, чињеница да ово предузеће није никада регистровано за обављање радиодифузне делатности, а већ деценијама има своју радио станицу - казао је Јовановић и додао да је то велика препрека за функционисање Радио “Куле”.

Свакако да је у овом тренутку најспорније за обе стране коме ће припасти локална радио фреквенција, коју је Радиодифузна агенција издала на име Радио “Зенита”, али као већинског власника Радио “Куле”.

Запослени тврде да фреквенција мора остати у Радио “Кули”, док Јовановић наглашава да ће одлуку о томе донети РРА.

Антрфиле : Мере за опоравак

На ванредној Скупштини ИПЦ “Кула” изабран је седмочлани УО, којим председава Жељко Двожак, а за новог директора изабран је Ђорђе Бојанић, дугогодишњи новинар из Куле, који је уједно и привремени заступник државног капитала. Како сазнајемо, први задатак новог директора ће бити да сагледа финансијску ситуацију, како би се предузеле неопходне мере за опоравак ове куће.

Б. Балетић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси