Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Неизвесна судбина радио Лесковца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2010.

Извор: Политика

Неизвесна судбина радио Лесковца


Лесковац – Одборници опозиционе Демократске странке Србије, којима су се придружили и одборници СРС-а и Социјалистичке народне странке, затражили су од председника Скупштине града Лесковца Живојина Стефановића да закаже седницу градског парламента по хитном поступку на којој би се размотрио проблем приватизације Радио Лесковца.

Њихов захтев је да се ова информативна кућа не приватизује, већ да се претвори у јавни медијски сервис југа Србије. То је и жеља запослених, који упркос томе што не примају плате месецима, не желе да изађу испод градског шињела.

Радио Лесковац је први пут продат на аукцији 2. новембра 2007. године, али је продаја поништена, јер купац (Срђан Јовановић, радник обезбеђења) није уплатио излицитирану суму (20,1 милион динара – чак 133 пута више од почетне цене) у законском року од осам дана. Није помогло ни то што је Јовановић 14. новембра, лично однео у Агенцију 42.000 евра прве рате.

После прве приватизације реализован је социјални програм по којем су сви они који имају радни стаж дужи од десет година, укупно 23 запослена, узели отпремнину од по 366.000 динара. За ту намену издвојено је близу осам милиона динара.

Најстарија радио-станица јужно од Ниша после неуспеле приватизације преживљава тешке дане. Међу онима који су отишли из ове куће је четрнаест новинара и техничара са вишегодишњим искуством.

Агенција за приватизацију била је заказала још једну лицитацију за 22. фебруар 2008. године, али је она одложена, а најновија понуда ове куће заинтересованим купцима је у петак, 19. фебруара ове године. Противницима приватизације остало је мало времена да било шта учине.

 М. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси