Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужница за претње Бранкици Станковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2010.

Извор: Блиц Онлајн

Оптужница за претње Бранкици Станковић

Прво основно јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против шесторице навијача Патризана окривљених за угрожавање сигурности новинарке Бранкице Станковић 16. децембра прошле године, на фудбалској утакмици Партизан-Шахтјор.



Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић је у изјави за Тањуг прецизирао да је оптужница подигнута против Горана Кљештана, Александра Перишића, Милана Гудовића, Драгана Ђурђевића, Немање Одаловића и Немање Богдановића, због кривичних дела угрожавање сигурности и насилничког понашања.

Они се терете да су 16. децембра 2009. на стадиону ФК Партизан, за време одигравања утакмице Партизана и Шахтјора, која је директно преношена на телевизији Б92, са трибина угрозили сигурност новинарке Бранкице Станковић, нагласио је Зорић.

Он је истакао да је ова оптужница од велике важности, јер је први пут после увођења у законодавство - примењено кривично дело угрожавање сигурности лица које обавља послове од јавног значаја у области информисања.

"Новинарима ће бити омогућена заштита у циљу несметаног обављања својих послова, а ова оптужница је допринос превенцији насиља и борби против хулиганства, што значи да држава неће дозволити угрожавање новинара, јер сада и по Кривичном законику они имају статус службеног лица и уживају кривично-правну заштиту", указао је Зорић.

У складу са најавом државног тужиоца Републике Србије Загорке Доловац, држава ће наставити оштру борбу против хулиганства, додао је он.

До инцидента на стадиону дошло је после емитовања више емисија "Инсајдер" коју уређује и води Станковићева, а који се у последњием серијалу бавио хулиганством међу навијачким групама.

Навијачи ФК Партизан током утакмице вређали су новинарку Б92 и упутили јој претње смрћу, скандирајући са трибина "Опасна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија".

Све је праћено шутирањем, ударањем у главу и пробадањем пластичне лутке, која је представљала Станковићеву.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси