Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Божја реч" - без маркетинга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2010.

Извор: Данас

"Божја реч" - без маркетинга


У етру од Суботице до Пријепоља програм емитује 11 православних радио и телевизијских станица: новосадски и трстенички РТВ „Беседа“, односно „Логос“, те радио-станице „Славославље“ (Суботица), „Тавор“ (Бачка Паланка), „Слово љубве“ (Београд), „Глас“ (Ниш), „Источник“ (Ваљево), „Искон“ (Врање), „Милеш ева“ (Пријепоље) и „Златоусти“ (Крагујевац).

Ту је пет католичких радио станица. Занимљив је аранжман суботичких Радио Марије и Славословља, католичког и православног верског радија, чији се програми смењују на неколико сати. Радио Марија постоји већ више од једне деценије (као део светске мреже радија Католичке цркве и има изузетно велику слушаност), док је Радио Славословље СПЦ почео емитовање прошле године. Будући да се програми смењују, верници обе цркве прате и један и други програм готово подједнако.

Радио Искон као једини црквени радио на подручју југоисточне Србије за годину дана рада избио је на друго место по слушаности.

- Епархијски радио не емитује страну музику, а и комерцијални блокови су равномерније распоређени – анализира повереник НУНС за Пчињски округ Радоман Ирић.

Црквени Радио Глас ускоро оснива и Нишка епархија, како би се обраћала својим верницима.

Закон није допустио црквама да имају националне или регионалне електронске медије, већ само локалне, а забрањена им је и комерцијализација, односно издржавање од маркетинга. Показало се да је баш та одредба “казна”, јер од нечег се мора живети. Исти закон је и временски ограничио умрежавања црквених РТВ станица на само три сата дневно, па се показало да је могућност да се прикупе рекламе сужена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси