Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спор око кабла се наставља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2010.

Извор: Дневник

Спор око кабла се наставља


Кула - Програм Радио Куле који је прекинут у суботу 27. марта, када је бивши власник ове радио станице искључио предајник и одсекао кабел за дотур модулације, у понедељак је поново почео да ради. Међутим спор око власништва над одсеченим каблом се наставља.

Бивши власник Драган Јовановић тврди да је кабел његов, али ћ новинар ове куће и заступник друштвеног капитала у ИПЦ Кула Ђорђе Бојанић то негира нудећи на увид сву потребну документацију која то доказује.

- О овоме је обавештена и полиција која је констатовала затечено стање. Одсецањем кабла за дотур модулације ИПЦ Кула нанета је велика штета, јер нисмо могли да информишемо грађане, али и да остваримо материјалну добит путем емитовања уговорених реклама, огласа и сличног. Овај чин је имао још неколико аспеката: насилно је спречено емитовање програма и на језицима националних заједница, а ИПЦ Кула програм емитује на мађарском, русинском, украјинском  каже Бојанић.

Према његовим речима, највише захваљујућ и великим напорима запослених и подршци која је стигла од локалне самоуправе, програм, који се на овом подручју емитује на фреквенцији 89,2 мегахерца, поново је доступан грађанима.

ИПЦ Кула је приватизована новембра 2007. године, а приватизација је раскинута 15. децембра 2009. године, јер бивши власник није измиривао уговорне обавезе. Радницима није исплаћено 16 личних доходака. Предузеће је у великим дуговима због неизмирених обавеза, неплаћених пореза и доприноса, као и неоверених здраствених књижица запосленима.

Н. Перковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси