Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Земље бивше СФРЈ не сарађују
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2010.

Извор: Данас

Земље бивше СФРЈ не сарађују


Регионална конференција о телевизији као оруђу културне размене

Београд - Дводневна регионална конференција ‘’ТВ медиј као оруђе интеркултуралне размене’’, са циљем да се идентификују разлози који су довели до непостојања културне размене телевизијских садржаја на територији бивше СФРЈ, почела је јуче у Медија центру.

Министар културе Небојша Брадић истакао је на отварању конференције да је телевизија као медиј најбржи пут којим култура може путовати и да представља везу између људи који желе да размењују културна добра, искуства и знања. Он је напоменуо да сви знају колико је телевизија утицајан медиј и „колико је зла, мржње и непријатељства нанела када је доспела у руке погрешних људи“.

Заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Адриано Мартинс указао је да ова конференција представља доказ да Србија тражи начин да успостави бољу регионалну сарадњу и међукултурну размену. Према његовим речима, за развој медија на Балкану из ЕУ се издвајају значајна средства, а укупна вредност помоћи у оквиру ЦАРД програма у периоду од 2002. до 2006. износила је више од 17 милиона евра.

Конференцију је организовало Независно удружење новинара Србије (НУНС) уз подршку Министарства културе Србије, Делегације ЕУ у Србији и Амбасаде Француске.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси