Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Потпуна блокада Срба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Потпуна блокада Срба

Због искључења предајника српских мобилних оператера "Телекома" и "Теленора", близу 100.000 Срба на Космету у срединама јужно од реке Ибар већ три дана је без веза за мобилну и фиксну телефонију, али и без сигнала регионалних телевизијских и радио програма.




Јуче је уништена и имовина у власништву "Косма мреже", која повезује све српске радио-станице на КиМ, као и опрема за емитовање програма телевизије Пулс из Шилова."

Уз асистенцију полиције, монтери су пресекли каблове на линковима 'Косме' и уништили агрегат чија је вредност око 10.000 евра", наводи се у саопштењу Удружења новинара Србије и Друштва новинара Косова и Метохије.

- Не само да је угрожено информисање изолованих српских заједница на КиМ, већ је овим показана сва бруталност власти у Приштини и неразумевање за нешто што је легално регистровано и што припада српској заједници - сматра Живојин Ракочевић, члан РРА.

Представници "Поште и Телекома Косова" (ПТК) прекјуче су делили картице са бројевима телефона и два евра кредита мреже 044 и 045 косовског оператера "Ваља" (Талас).

Министар за КиМ Горан Богдановић позвао је Србе да не узимају понуђене бројеве, јер тиме, како је казао, онемогућавају повратак српске мобилне телефоније.

- Ово је најочитији пример намере косовских власти да нам наметну своје телефонске бројеве или да нас услед недостатка комуникације протерају са ових простора - истиче Небојша Николић, градоначелник српске општине Приштина, измештене у Грачаницу.

Горан Арсић, начелник Косовског округа, одржао је састанак са председницима свих српских општина на Космету, а за данас у пет до 12 у Грачаници заказан је протестни скуп Срба.Арсић је најавио да ће са протеста бити упућена порука да Срби неће прихватити уцене у вези с мобилном телефонијом.

Антрфиле : Ћутање


Док је део јужно од Ибра јуче био без сигнала српских мобилних оператера, у Метохији и на северу покрајине он је функционисао. Горан Богдановић, министар за КиМ, каже да је поражавајуће што међународна заједница ћути.

Д. Зечевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси