Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суботић тврди да је доставио суду доказе о корупцији бивше владе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2010.

Извор: Данас

Суботић тврди да је доставио суду доказе о корупцији бивше владе


Београд - Станко Суботић Цане тврди да поседује доказе о корумпираности сарадника бившег премијера, лидера ДСС Војислава Коштунице и да их је предао специјалном тужилаштву.

Суботић је, реагујући на деманти ДСС, остао при тврдњи да је оптужница против њега подигнута зато што није желео да одустане од куповине Новости и поновио да су главне особе у преговорима око куповине те компаније биле Дејан Михајлов, генерални секретар Владе Премијера Војислава Коштунице и његов кум Драги Мићовић.

"Из тог разлога је и у уговор, на инсистирање (Милана) Бека и (Мирослава) Мишковића убачено да ће све неспоразуме решавати Драги Мићовић из Берана! Једина квалификација Мићовића за овај посао је та, што је био кум Дејана Михајлова! Копију тог уговора сам предао тужиоцу", навео је Суботић у саопштењу достављеном медијима.

"Ако Беко и Мишковић нису били повезани са Владом ДСС-а и министрима и договарали приватизације, како је директор Новости, Манојло Вукотић знао три месеца унапред ко ће бити купац акција, кад једног дана изађу на берзу и зашто је министар Бубало своју јавну изјаву да је за приватизацију Новости најбољи 'тендер', порекао наглом одлуком Владе, дан пред заказивање", пита се Суботић.

Суботић наводи да је Дејан Михајлов био у његовом хотелу на Светом Стефану, са кумом Драгим Мићовићем "у време приватизације Новости, најмање десет пута". "Шта је он као најповерљивији човек Војислава Коштунице тражио и зашто се бесплатно проводио и гостио у мом хотелу, баш у време приватизације Новости, ако са тим послом није имао везе, као што немушто саопштавају из ДСС-а", упитао је Суботић.

Он наводи да је куму Дејана Михајлова, Мићовићу, уплатио 500.000 евра, о чему поседује банкарску потврду.

"Да ли су њих двојица новац задржали са себе или су новац предали Никитовићу, (Драгану) Јочићу, (Предрагу) Бубалу и Коштуници, као што су мени у присуству сведока тврдили, ја не знам и сматрам да то треба да утврди тужилаштво и полиција. Зато је чудно да данас, четири године касније, Ненад Поповић оштро демантује ове чињенице, иако тада није ни био присутан у тим дешавањима нити је тако значајан да би знао шта ради врх ДСС-а", додаје у саопштењу Суботић.

Он тврди и да му је преузимање киоска у Новом Саду, које је купио од Дневника, омогућено уз полицијску асистенцију, коју је лично одобрио тадашњи министар полиције Драган Јочић.

Поновивши да је потерница против њега "монтирана" и "политичка", Суботић је навео да о томе сведочи и догађај из 2005. године кад је, како тврди, Предраг Бубало, на састанку у Београду, у присуству немачког амбасадора, представнику WАЗ-а Боди Хомбаху показивао припремљену оптужницу, тражећи од WАЗ-а да прекине сарадњу с њим и Новости купе са Војином Лазаревићем, Мишковићем или Беком.

"Мени је тада нуђено да се повучем добровољно и да оптужница никада неће ни бити подигнута. Знајући да ништа незаконито нисам урадио, нисам пристао на тај дил и зато сам данас у овој ситуацији", закључио је Суботић.

ДСС је раније саопштила да су нетачне тврдње Станка Суботића да је давао новац тој странци. "Истина је да док је ДСС предводила Владу Србије покренута истрага и расписана црвена потерница за Суботићем. Од тада Суботић непрестано износи лажи о ДСС, а последња у том низу лажи је да је он финансирао ДСС", каже се у саопштењу.

Тањуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси