Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Дневник холдинг” поново у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2010.

Извор: Дневник

„Дневник холдинг” поново у штрајку

Синдикат “Дневник холдинга” и “Дневник штампарије” најавио је јуче да ће запослени у овим предузећима поново ступити у штрајк због неисплаћених плата, те здравственог осигурања и осталих доприноса који им се не исплаћују у првој пловини ове године. Штрајк ће почети 9. јула, а до тада ће запослени свакодневно обустављати рад на један час.



Председник синдиката “Штампарије” Стево Томин поновио је на јучерашњој конференцији за новинаре став запослених да је покрајинска администрација, као оснивач, најодговорнија за тешкоће у којима је “Дневник холдинг”.

– Скупштина Војводине, односно Влада Војводине, главни су кривци за колапс предузећа с некада 1.800 запослених, а одговорност сносе и због постављања некомпетентних људи на чело Холдинга – навео је Томин.

Осврнувши се на размирице између “Дневник холдинга” и немач ког ВАЦ-а око заједничког предузећа “Дневник Војводина прес” (ДВП), он је поновио став синдиката да би лист “Дневник”, чији је издавач ДВП, требало вратити под окриље Холдинга.

– Ми желимо да радимо и зарађ ујемо за голи живот, а нека се покрајинска администрација суди с ВАЦ-ом – рекао је Томин.

В. Ч. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси