Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пресуда у случају „Футуре плус” у корист ВАЦ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 08. 2010.

Извор: Политика

Пресуда у случају „Футуре плус” у корист ВАЦ-а

У стечајном поступку над Привредним друштвом за трговину на велико и мало „Футура плус”, Апелациони суд у Београду донео је решење у корист жалбе ВАЦ-а, саопштено је јуче из ове медијске групације.



Наиме, суд је укинуо досадашњи план реорганизације „Футуре плус”, а стечајни управник те фирме мора да преда нови план у складу са законом и да га усагласи са Законом о стечајном поступку Србије. У супротном, мораће да отвори стечај над имовином те фирме.

У истом саопштењу Петер Ланге, представник ВАЦ-а у Србији и члан управе Медијске групације ВАЦ, истиче „да решење показује да се судије у Србији строго придржавају права и закона, што даје позитивне сигнале о развоју правне државе у земљи”.

Медијска групација ВАЦ још од 2008. године нема учешће у „Футури плус”, али да су, на основу раније издатих гаранција, измирили обавезе „Футуре плус” према „Рајфајзен банци” Београд и тиме дошли у положај хипотекарног повериоца. Према томе, Ланге објашњава „да ће на основу пресуде ВАЦ-у бити омогућено да своја потраживања намири у складу са законом и на правоваљан начин”.

У саопштењу подсећају да је План реорганизације, који је укинут судском пресудом, предвиђао да ВАЦ с једне стране изгуби своја права као хипотекарни поверилац, али с друге да су се други повериоци, који нису имали никаква заложна права на имовини „Футуре плус”, водили као разлучни повериоци. Они објашњавају да је то било у супротности са Законом о стечајном поступку, али да жалбе и напомене ВАЦ-а, које су претходно упућене стечајном суду, нису узете у обзир.
В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси