Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удбашки казамат
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 08. 2010.

Извор: Блиц

Удбашки казамат


„Блиц“ коментар

Вук З. Цвијић новинар

Новинарка Радислава - Дада Вујасиновић мртва је више од 16 година, а држава је тек прошле године признала да је у питању убиство, преко београдског тужилаштва, које је сада најавило ревизију поступка.

Правда је спора, али достижна, можда ће неко рећи, али овде још нема правде, већ је само показана добра воља да се до ње дође. Срамота је што је прошло десет година од демократских промена да би се показала добра воља да се ово очито убиство, и једно од првих због другачијег мишљења, разреши.Неки тврде да је после толико времена тешко открити починиоце и наредбодавце, али то баш није тако.

Дада Вујасиновић убијена је у времену када се злочин није скривао и када је служио као јавна опомена за другачије мишљење. Она је убијена, када ју је тужио Главни одбор СПС и након што је после серије убистава у Београду, позвала Жељка Ражнатовиæа Аркана и питала га је: „Ко је следећи?“, а он је одговорио: „Ти, слободно то напиши“.

Она је то и објавила.Уколико злочинци не могу одмах да се пронађу, може да се уради, оно што је требало одавно, а то је да се на одговорност позову вештаци, полицајци, удбаши, који су прикривали да је реч о убиству, обмањујући Дадине родитеље и целокупну јавност да се новинарка убила. Док се не открију убице Дада Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића, Србија ће бити удбашки казамат.
Вук З. Цвијић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси