Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Студио Б мора да плати 150.000 динара пијаном возачу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2010.

Извор: Блиц

Студио Б мора да плати 150.000 динара пијаном возачу

Наши адвокати ће поднети иницијативу за заштиту законитости, а имамо право и уставне жалбе. Ако ни то не прође, размотрићемо могућност да се обратимо суду у Стразбуру, каже за „Блиц“ директор Студија Б Александар Тимофејев, поводом пресуде Апелационог суда у Београду којом је та телевизија обавезна да Миодрагу Жикићу исплати 150.000 динара за душевне боли и 190.000 динара за судске трошкова због наводне повреде части и угледа.


Жикић је пре пет година у центру Београда пијан изазвао саобраћајну несрећу и пристао да да изјаву новинарки ове градске телевизије. Тонски запис је потом емитован у кампањи за безбедност саобраћаја са затамњеним лицем, што је Жикића подстакло да тражи одштету од три милиона динара.

Тимофејев каже да је изненађен оваквом одлуком, као и да се ради о озбиљном преседану.

- Сада свако ко се појави у медијима и процени да му је начињена душевна бол може да тражи и добије одштету - истиче Тимофејев. Поводом пресуде огласило се јуче и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

„Ценећи јавни интерес, али и чињеницу да је покривањем лика приватност тужиоца заштићена у складу са законом, Трећи општински суд у Београду у првостепеном одлучивању није уважио тужбени захтев“, навео је НУНС.

Апелациони суд потврдио је све налазе Трећег општинског суда, изузев у делу који се односи на поновно емитовање снимка, односно на душевне боли које су овом, како каже сам, познатом адвокату наводно нанете емитовањем тонског записа у кампањи за безбедност саобраћаја.
Б.С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси