Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизија ПСТ ипак прва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2010.

Извор: Данас

Телевизија ПСТ ипак прва

Одобрена промена назива некадашњем Фоксу

Данас сазнаје

Београд - Телевизији ПСТ, односно некадашњем Фоксу, Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) одобрио је поново промену назива, тако да је сада званичан назив ове телевизије ипак ТВ Прва, сазнаје Данас.

Подсетимо, ова телевизија је недавно добила упозорење од РРА да немају одобрење да се називају Прва, како су се представљали, након чега су морали да промене скраћеницу на свом логотипу у ПСТ. Наиме, када је ТВ Фокс променио власничку структуру, од РРА су затражили и промену назива ове ТВ станице у ПСТ, што им је одобрено.

Уз захтев за промену имена, ова телевизија је доставила и изглед логотипа на којем је била скраћеница ПСТ. Међутим, након медијске кампање ова телевизија је као свој пун назив користила „Прва српска телевизија“, док је скраћеница била „Прва“. С обзиром на то да ПСТ није коришћен, ова станица се неадекватно представљала, након чега је добила упозорење да мора да се назива ПСТ.

Према незваничним информацијама, руководство ове телевизије је прво послало неформално писмо РРА да им се ипак дозволи да се називају Прва, а потом су поднели и званичан захтев. Након званичног одобрења за поновну промену назива, у логотипу телевизије у углу екрана поново се наводи Прва.

Антрфиле : Почео састанак ЕПРА у Београду

Састанак Европске платформе регулаторних тела (ЕПРА), чији је домаћин Републичка радиодифузна агенција (РРА), почео је јуче у Сава центру у Београду и трајаће до 8. октобра. На дневном реду састанка је тематика везана за начине оглашавања у електронским медијима, затим дигитализацију, као и начине организовања јавног сервиса у земљама Европе. ЕПРА има 52 чланице из 47 земаља Европе.
Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси