Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смењен уредник Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2010.

Извор: Курир

Смењен уредник Новости


Раде Драгојевић тврди да је жртва притиска власти, док у име издавача Милорад Пуповац као разлог наводи жељу да недељник буде бољи и квалитетнији

БЕОГРАД - Пуповац сменио уредника недељника Новости због притиска хрватских власти?!

Ово за Курир тврди досадашњи главни уредник тих новина Раде Драгојевић, истичући да његова смена само показује колика су права Срба у Хрватској.

- Дословце ми је речено да морам да будем смењен због писања критичких текстова и насловних страна уперених против хрватских власти. Ми смо једини медиј у Хрватској који је отворено критиковао власт. На месту главног уредника провео сам скоро седам година и за то време тираж је повећан. Све што се у последњих неколико недеља догађало само је потврда да у Хрватској нема слободе медија - каже Драгојевић.

С друге стране, Милорад Пуповац, потпредседник странке СНВ, која је издавач недељника, има другачије објашњење:

- Председништво СНВ, у циљу даљег развоја Новости, донело је овакву одлуку како би новинарски и уређивачки квалитет часописа био побољшан. То је практично значило да се могу очекивати и промене у уређивачкој политици -сматра Пуповац.

Подсећамо, поводом „афере“ због контроверзне насловне стране недељника са МиГ-овима и насловом „Оба су пала“ огласио се и председник Иво Јосиповић, поручујући издавачу да размисли о будућој уређивачкој политици листа.

С. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси