Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Италијански новинар: Није ми био циљ да увредим Красића и Србе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2010.

Извор: Блиц онлајн

Италијански новинар: Није ми био циљ да увредим Красића и Србе


Маурицио Пистоки, новинар италијанске телевизијске куће „Медијасет“, извинио се у изјави за „Блиц“ српској јавности због коментара након утакмице Болоња - Јувентус, када је за Милоша Красића због одглумљеног пенала против Болоње рекао да је „мислио да је озбиљна особа, али је у ствари само Србин“.

„Србијо, извињавам се, нисам расиста. Нисам спавао целу ноћ због коментара о Красићу, чекао сам да сване да објасним све и затражим извињење“, казао је Пистоки и додао да је „људски грешити“.

Италијански новинар је у недељу учествовао у емисији „Серија А уживо“, у којој је, заједно са Аригом Сакијем, бившим италијанским селектором Ђованијем Галијем, некадашњим репрезентативцем и водитељем Масимом Калегаријем, анализирао утакмице 8. кола Серије А. Према тврдњи Пистокија, уочи емисије остали су говорили о томе да је Красић одличан играч, али да се превише често баца у шеснаестерцу, као што је урадио у претходној утакмици са Лечеом.

„Ја сам пратио Красића још док је играо у Русији и никада нисам видео да симулира пенал, па сам им рекао да нису у праву и да је он озбиљан играч. Међутим, када је Красић пао у Болоњи, сви су почели да ме задиркују говорећи: „Ето ти твог Србина“, па сам ја одговорио нешто што је била игра речи, без икакве расистичке позадине“, објашњава Пистоки и додаје да му је жао што су његове речи погрешно протумачене.

Пистоки наводи да би му остали гости у емисији скренули пажњу да је рекао нешто лоше и каже да му за 24 године бављења новинарством нико није рекао да је расиста.

“Имам двоје деце која иду у школу са децом других нација, у кућу ми долазе на њихове рођендане, не бих желео због моје деце да неко мисли да сам расиста, било би ме срамота због њих“, рекао је Пистоки.

Он је јуче на спортском делу сајта “Медијасета” написао јавно извињење због Красића, наводећи да је погрешио, али и да сматра да играчи треба да се извине због грешака које чине, а за наш лист је казао да је после прекинуте утакмице Италија - Србија у Ђенови у италијанској штампи било много жешћих коментара од његовог коментара о Красићу.

Н. Влачо

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси