Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Догодине за госте ресторан и биоскоп
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 10. 2010.

Извор: Данас

Догодине за госте ресторан и биоскоп

На Авалском торњу све више посетилаца


Од како је отворен у априлу ове године, Авалски торањ до сада је посетило више од 200.000 домаћих и страних туриста и београдских излетника.Сваког дана на видиковац торња попне се 500 до 800 посетилаца, а викендом је тај број утростручен.

Последњих месеци овај монументални симбол Београда све више посећују странци.На жалост, многобројни гости још увек немају где да попију кафу нити да купе неки пригодан сувенир. На 120. метру Авалског торња требало би да буде отворен ресторан на који се чека од када је Торањ отворен.

Бригу о Авалском торњу преузеће ЈП „Емисиона техника”, која се брине о још 250 објеката, торњева, репетитора у Србији.Након потписивања уговора којим преузимају бригу о Авалског торњу расписаће тендер за отварање ресторана. У горњем делу Торња биће отворен ресторан, где ће моћи да се попију кафа и пиће, а у доњем делу на око 1.000 квадрата предвиђен је и ресторан, где ће се служити храна.

Грађевински радови у ресторану обављаће се током зиме како би ресторан био отворен на пролеће. Простираће се на око 350 квадрата, а остатак простора биће искоришћен за продавнице сувенира, сале за пројекције, биоскоп и друге садржаје.

Што се тиче самог видиковца, са којег са 124. метра пуца поглед на Србију, у плану је да на свакој страни света буду постављене фотографије са објашњењем шта се на којој страни види с Торња.
Б.Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси