Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Најпре да плате своје дугове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2010.

Извор: Вечерње новости

Најпре да плате своје дугове


Томин: Нико нема права да се одриче 128 милиона динара

Нови Сад - Понуду немачког концерна ВАЦ да радницима ”Дневник Војводина преса” (ДВП) поклони својих 55 одсто акција не треба прихватити ако то предузеће претходно не измири дугове које има према нама, изјавио је јуче председник синдиката ”Дневник холдинга” Стева Томин.

- По тужбама које су до сада поднете, а чијим повлачењем је ВАЦ условио поклањање акција и отпис 1,8 од укупно 3,2 милиона евра кредита које је дао ДВП-у, то предузеће у којем ми, иначе, имамо 45 одсто капитала, ”Дневник холдингу” дугује око 128 милиона динара. Нико нема права да се одрекне тог новца - додао је Томин.

Он је јуче оценио и ”да понуда ВАЦ-а није онако великодушна како изјављују представници немачке компаније”.

- Увид у документа Агенције за привредне регистре јасно говори да је једини капитал који ВАЦ има у ДВП оснивачки улог од свега 2.219 евра! Уз то, Немци нису испунили ни обавезе из уговора о оснивању ДВП, чија вредност се процењује на око шест милиона евра, чега се такође не треба одрећи - рекао је Томин.

Понуда ВАЦ-а, иначе, садржи и услов да се ”Дневник холдинг” права на било каква потраживања одрекне и у будућности, а обелодањена је средином септембра, да би је, у међувремену, прихватила Влада Војводине.

С обзиром на то да је ”Дневник холдинг” у процесу реструктурирања, сагласност за њено коначно прихватање треба, међутим, да да и републичка Агенције за приватизацију.

- То мишљење још нисмо добили, па засад нема ни формално-правних услова за наш дефинитиван одговор немачком концерну - каже за ”Новости” Јасмина Машуловић, директор ”Дневник холдинга”.
- Зато ни не очекујем да се ће наш Управни одбор на седници заказаној за данас о понуди ВАЦ-а донети коначну одлуку.

Немачки концерн је, да подсетимо, у саопштењу којим се јавности обратио прошле седмице управо 5. новембар означио као последњи рок до којег ће чекати одговор српског партнера.
Ђ. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси