Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Багзи тужи Прес, тражи одштету од чак 2,5 милиона динара!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2010.

Извор: Прес

Багзи тужи Прес, тражи одштету од чак 2,5 милиона динара!

Београд - Заштићени сведок Дејан Миленковић Багзи тужио је Прес и на име нарушеног угледа, части и претрпљених болова затражио одштету од чак 2,5 милиона динара!

Као један од доказа Багзи је Вишем суду у Београду уз тужбу поднео и налаз лекара специјалисте, у коме стоји да се његова супруга Јасна „изузетно потресла због написа у новинама“. Ово је, иначе, први пут да се Миленковић откако је добио статус сведока сарадника оглашава у јавности.

Дејан Миленковић нас тужи због текста под насловом „Како је Багзи легализовао крваве паре“, објављеног 1. октобра ове године. У овом тексту бавили смо се питањем зашто је држава дозволила да Миленковић у легалан бизнис уложи новац зарађен мафијашким пословима, а Багзијеви адвокати сада тврде да је то „говор мржње“!?!

„Легално и достојанствено“

Миленковић се у тужби позива и на Закон о програму заштите учесника у кривичном поступку, али се тај закон тумачи крајње проблематично. Наиме, најпре се указује да су подаци у вези са програмом заштите „службена тајна“, а онда тврди да је Прес „био дужан да пре објављивања информација провери све податке“.

У тужби се наводи да Дејан Миленковић „сада води потпуно легалан и достојанствен живот, колико је то могуће, јер је под сталном присмотром јединице за заштиту сведока која му, колико год му омогућавала нормалан живот, ускраћује део слободе и контролише сва његова пословна и друга понашања“.

На крају тужбе, Прес се оптужује да је спорним текстом намеравао да Миленковића „означи као мету за одстрањивање“!

Државни секретар Министарства правде Слободан Хомен каже за Прес да сведоци сарадници, без обзира на повлашћени статус који су договорили са тужилаштвом и судом, нису амнестирани за дела која су евентуално починили после добијања тог статуса.

- Нећу да улазим у конкретан случај и односе заштићеног сведока и медија, али свакако да медији имају право да се баве личностима из јавног живота. А познато је да сведоци сарадници према ставу Европског суда за људска права из Стразбура имају статус јавних личности - каже Хомен.

Тужилаштво нема ништа с тим

Слободан Хомен подсећа да је Дејан Миленковић Багзи пред законом једнак са свим осталим грађанима.

- У том смислу он има право као и сви да поднесе тужбу против било кога, али суд и тужилаштво морају да узму у обзир све околности приликом разматрања те тужбе - наводи Хомен.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић нема коментар јер „тужилаштво апсолутно нема везе са приватном тужбом сведока сарадника“.

 Антрфиле: Спорни лекарски извештај

У извештају лекара специјалисте КБЦ „Бежанијска коса“ Миодрага Вуковића од 01.10.2010. наведено је: „Јасна Миленковић се данас изузетно потресла због натписа у новинама, краткотрајно мрак на очима и практично колапс са.... реакцијом. Свесна, оријентисана... Раније имала лупања срца, због чега узима лекове, повремено има осећај кнедле у грлу“.

Међутим, у извештају надлежног кардиолога др Ирене Живановић је наведено да је Миленковићева „последња четири дана под стресом...“.

Дакле, Багзијева супруга је и пре објављивања текста у Пресу имала аритмију и нижи притисак?!

У тужби је наведено да је објављивање текста „тешко погодило“ Миленковићеву супругу и децу.

Екипа листа Прес



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси